Akdeniz Üniversitesi'ne YÖKAK'tan 5 Yillik Akreditasyon

Akdeniz Üniversitesi'ne YÖKAK'tan 5 Yillik Akreditasyon

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, 5 yillik tam akreditasyon almaya hak kazandi.

Akdeniz Üniversitesi, Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan “Kurumsal Akreditasyon Programi” kapsaminda tam akreditasyon almaya hak kazandi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 5 yillik akreditasyon belgesini YÖKAK Uluslararasi Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansi’nda Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak’tan aldi. Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici, Prof. Dr. Sükrü Özen ve Kurumsal Gelisim ve Kalite Koordinatörlügü ekibi de katildi.



Ilk 6 devlet üniversitesinden biri olmustu

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri oldugunu hatirlatarak, “Akdeniz Üniversitesi olarak 2021 yilinda 2 yillik akreditasyonumuzu almistik. Bugün de 5 yillik akreditasyon belgesini almanin hakli gururunu yasiyoruz. Üniversitemizin kalite çitasini daha da yükseltmek için tüm ekip arkadaslarimizla çok emek verdik ve bunu akreditasyon belgesi ile taçlandirdik. Katki saglayan tüm çalisanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.



"Hedef, her zaman daha iyisi"

Üniversitenin tüm birimlerinde egitim ve arastirma altyapisinda sürekli iyilestirme çalismalarinin devam ettigini söyleyen Rektör Özkan, “Kalite bir süreçtir. Her daim daha iyisini, bir üst çitayi hedefliyoruz. Akreditasyon hazirligi da çalismalarimizin niteligini daha da artirmak adina bize büyük bir motivasyon kaynagi oldu. Yüksekögretim Kalite Kurulu da bu yolda bize önemli bir rehberlik yapiyor. Akdeniz Üniversitesi olarak bundan sonra da daha iyiye ulasmayi hedefleyen anlayisla çalismalarimizi yürütmeye devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile