Akdeniz Üniversitesinde Çocuklarin Egitimi Için Uluslararasi Toplanti

Akdeniz Üniversitesinde Çocuklarin Egitimi Için Uluslararasi Toplanti

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliginde bilim, teknoloji meraki olan çocuklar için eglenceli, bilgilendirici dijitallestirilmis egitsel öyküler olusturmak amaciyla yürütülen uluslararasi “CURIKIDS” projesinin egitim toplantisi gerçeklestirildi.

Akdeniz Üniversitesi koordinatörlügünde, Avrupa Birligi Erasmus+ Programi ve Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen “KA220 - Okul Egitiminde Is Birligi Ortakliklari” CURIKIDS projesinin egitici egitim toplantisi gerçeklestirildi.

Edebiyat Fakültesi ev sahipliginde 25-29 Eylül 2023 tarihlerinde gerçeklestirilen egitim toplantisinda Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Il Milli Egitim Müdürlügünün yani sira Italya, Ispanya Portekiz’den katilimcilar yer aldi.

CURIKIDS projesi, pedagojik açidan eglenceli, bilgilendirici ve dil ögeleri açisindan zengin, ögrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli çok dilli okuryazarlik etkinliklerine olan merakini pekistirecek dijitallestirilmis egitsel öyküler olusturmak ve bu öyküleri kullanima sunmayi hedefliyor. Merakli Çocuklar için Etkilesimli Dijital Kitaplik ile Birlestirilmis FETEMM Egitimi (CURIKIDS: Integrated STEM Education with an Interactive Digital Library for Curious Kids) adini tasiyan proje, Akdeniz Üniversitesi koordinatörlügünde Antalya Il Millî Egitim Müdürlügü, UNIBA-Bari Aldo Moro Üniversitesi (Italya), AIJU (Ispanya), Euro-Net (Italya) ve Lusofono Üniversitesi (Portekiz) is birliginde yürütülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile