Akdeniz Ve Antalya'nin Ilk Bebek Dostu Belediyesi Kepez Belediyesi

Akdeniz Ve Antalya'nin Ilk Bebek Dostu Belediyesi Kepez Belediyesi

Türkiye’nin 6’nci, Akdeniz ve Antalya’nin ilk bebek dostu belediyesi Kepez Belediyesi oldu.

Kepez Belediyesi’ne, Saglik Bakanligi tarafindan WHO ve UNICEF tarafindan önerilen basarili anne sütü uygulamalari nedeniyle ‘Bebek Dostu Belediye’ unvani verildi.

Bebek Dostu Belediye unvani, Antalya Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskan Yardimcisi Dr. Sanayi Gülatan tarafindan, Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’ye takdim edildi. Kepez Belediyesi hizmet binasindaki anne ve bebek odasinda düzenlenen törende konusan Baskan Tütüncü, Türkiye’nin bebek dostu 6. kurumu olmaktan dolayi duydugu mutlulugu getirdi.

Türkiye’nin 6’nci kurumu Kepez

Kepez Belediyesi’nin artik bebek dostu bir belediye oldugunun Saglik Bakanligi tarafindan tescillendigini belirten Baskan Tütüncü, “Türkiye’de bu konuda altinci belediyeyiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Bizim için en önemli sey, insanimizin huzur ve mutluluk içerisinde yasayabilecegi bir sehri üretebilmek. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Hayata dair hangi alanda, hangi ihtiyaçlara gereksinim duyuyorsa insanimiz, o alanlarin hepsinde baska yerlerde olmayan standartlari onlara saglamak bizi hayata motive eden, belediyecilige motive eden en önemli olgudur. Iste o sebepten dolayi yasal olarak aslinda zorunlu olmadigimiz birçok alanda insanimizin hayatini kolaylastirma azmi, gayreti, kararliligi içerisindeyiz. Özellikle bu bakimdan saglik alaninda vermis oldugumuz çalismalarda herkesin imrenerek takip ettigi, keske bizim belediyemizde de olsa, keske biz de yapabilsek dedikleri tarzdan uygulamalar. Ve bugün geldigimiz noktada hem bebek dostu bir belediye olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hem de bununla birlikte çocuklarimiza daha saglikli yarinlar armagan etmek bakimindan, onlarin yaninda oldugumuzu sözde degil, özde çalismalarla, yapmis oldugumuz bir takim projelerle ortaya koymus olmanin mutlulugu içerisinde oldugumuzu ifade etmek isterim“ dedi.



Antalya’da ve Akdeniz’de ilk

Saglik Bakanligina tesekkürlerine ileterek sözlerine devam eden Baskan Tütüncü, “Kepez Belediyesi’ni bebek dostu Türkiye’nin altinci belediyesi, Antalya’nin ve Akdeniz’in ilk belediyesi olarak tescil ettikleri için çok tesekkür ederiz. Kepez’in bebekleri, Kepez’in çocuklari, Kepez’in gençleri, Kepez’in kadinlari, her bir vatandasi hizmetlerinde, eserlerinde en güzeline layik. Biz bu anlamda çalismalarimizi sürdürmeye devam edecegiz. Bu anlamdaki resmi tescillerde bizi ayrica mutlu ediyor. ‘Bebek Dostu Kepez’ unvani belediyemize hayirli ugurlu olsun” diye konustu.



Kepez belediyesi her konuda destek

Antalya Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskan Yardimcisi Dr. Sanayi Gülatan da, misafirleri anne sütünün önemi konusunda bilgilendirdi. Dünya Saglik Örgütü’nün tastikledigi gibi ilk 6 ay bebekler için anne sütünün vazgeçilmez oldugunu belirten Dr. Gülatan, “Her bebegin saglikli büyüyebilmesi için, gelisebilmesi için anne sütü hem kolay ulasilabilen, hem de hijyenik en degerli besindir. Bakanligimiz anne sütüne tesvik için 1991 yilindan bu yana proje üretmektedir. Kepez Belediyesi her konuda bize destek oldugu gibi bebek dostu belediye unvani anlaminda da bizimle isbirligi yaparak çok güzel bir is ortaya çikardi. Bu güzel is, bütün kuruluslara örnek olur diye düsünüyoruz“dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile