Akdenizli Kadinlar Kapadokya Turuna Çikti

Akdenizli Kadinlar Kapadokya Turuna Çikti

Akdeniz Belediyesine bagli Kültür ve Sanat Evlerinde çesitli kurs ve egitimler alan kadinlar ve gençler, bu kez Kapadokya turuna çikti, bölgenin tarihi, turistik, kültürel ve dogal zenginliklerini görme imkani buldu.

Akdeniz Belediyesinin kadinlar için hayata geçirdigi tarih, doga ve kültür gezileri devam ediyor. Bugüne dek binlerce kadin, belediyenin baslattigi örnek proje sayesinde ilk kez sehir disina çikma imkani buldu. Son olarak Adanalioglu Mahallesi’nde yasayan 35 kadin, belediyeye ait servis araciyla Kapadokya turuna götürüldü, bölgenin tarihi, turistik güzellikleri ile dogal zenginliklerini görme ve gezme firsati buldu.

Kapadokya’nin en güzel yerlerini gezdiler

Çogu ilk kez sehir disina çikma imkani buldugunu dil getiren kadinlar, gezi sayesinde Kapadokya’da Yeralti Sehri, Avanos, Uç Hisar Kalesi, Güvercinlik Vadisi, Asmali Konak, Tarihi Turasan Sarap Fabrikasi, Pasa Baglari Müze ve Ören yerini gezmenin, buralari görmenin sevinç ve mutlulugunu yasadi.

Gezi boyunca gönüllerince eglenip sevdiklerine hediyeler alan, gezdikleri yerlerde hatira fotograflari çektirip gördükleri güzellikleri ölümsüzlestiren Akdenizli kadinlar, hiç unutmayacaklari güzel bir gün yasadiklarini söyledi, kendilerine bu imkani saglayan Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’a tesekkür etti.

Akdeniz Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nün özellikle dezavantajli durumdaki kadinlar ve gençler için gerek İçel, gerekse farkli sehirlere düzenledigi tarih, doga ve kültür gezileri devam edecek. Belediyenin, kadinlar ve gençler için hayata kattigi turlar çerçevesinde bugüne dek Çanakkale, Hatay, Gaziantep, Tarsus, Mut, Silifke gezileri düzenlendi.

Bu gezilere yakinda yeni yerler de eklenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile