Akfen Holding ve Tav Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Akın Açıklaması

AKFEN Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, sosyal iletişimin artık sadece yurt içinde değil yurt dışında da globalleşen dünyanın her yerinde olması gerektiğini belirterek, "Çünkü biz şirketlerimizi sadece kendi ülkemiz için üretmiyoruz. Dünya için üretiyoruz. Bunu böyle kabul etmemiz lazım. Eğer bunu böyle kabul edemiyorsak sermayemizi büyütemeyiz" dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin Bursa Şubesinin bir otelde düzenlenen aylık olağan toplantısına katılan ve aynı zamanda TÜGİAD 7. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olan Akın, genç iş adamlarıyla mesleki tecrübelerini paylaştı.

Bursa'da hava yoluyla ulaşımın hep denendiğini ve her seferinde de başarısızlıkla sonuçlandığını aktaran Akın, "Şehir içinde havaalanı varken bile başarısızlıkla sonuçlanmıştır. O nedenledir ki Bursa, İstanbul'dan sonra en çok özel jeti olan ildir" dedi.

Yenişehir Havaalanı'nın yerinin çok eskiden tespit edildiğini, buranın ''merkezden biraz uzak'' diye seçildiğini belirten Akın, şunları kaydetti:

"Çünkü o zamanki yöneticiler hep şehrin içerisindeki havaalanının büyümesini istiyorlardı. İçeride de büyüyecek bir durum yoktu. Bana göre Bursa'ya yapılacak havaalanına mutlaka Mudanya civarında bir yer bulunması lazımdı. Yenişehir Havaalanı'nın Mudanya, Yalova veya o sahil şeridinde bir yerler mutlaka bulunup oraya yapılması çok daha doğru olurdu. Eğer oraya yapılsaydı İstanbul'daki Atatürk Havaalanı'nın da bir stepnesi olacaktı ve gerçek anlamda da çalışan bir havalimanı olacaktı. Çünkü birçok insan Anadolu'ya gitmek için o hava limanını tercih edebilirdi. Yani Mudanya'da inip Kadıköy'e, Bostancı'ya gitmek daha kolay."

Sosyal iletişimin ilerleyen dönemlerde iş hayatında en önemli yere sahip olacağını aktaran Akın, bir işi oluşturmak için bir miktar sermayenin yeterli olacağını ancak bundan sonraki her şeyin bu işle ilgili gerekli sosyal iletişime dayandığını söyledi.

Akın, sosyal iletişimin artık sadece yurt içinde değil yurt dışında da globalleşen dünyanın her yerinde olması gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü artık biz şirketlerimizi sadece kendi ülkemiz için üretmiyoruz. Dünya için üretiyoruz. Bunu böyle kabul etmemiz lazım. Eğer bunu böyle kabul edemiyorsak sermayemizi büyütemeyiz. Sermayemizi büyütmemizin yolu bu sosyal iletişime hakim olmamız ve insanların ne istediğini biliyor olmamızdan geçer. Eğer biz dışarıda sermaye sahiplerinin ya da içeride sermaye sahiplerinin istediği gibi bir ürün üretemezsek o şirket ömür boyu bizimle beraber olur ve bizden ayrılmayan bir parça haline gelir. Halbuki biz şirketleri, ömür boyu sırtımızda taşımak zorunda olduğumuz mallar olarak görmüyoruz. Biz şirketlerin hisselerini her an satabileceğimiz mallar olarak görüyoruz."

Toplantıya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Baran Çelik ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile