Akhisar'da, Ak Partili Belediye Başkanlarına Eğitim Semineri

Akhisar'da, Ak Partili Belediye Başkanlarına Eğitim Semineri

AK Partili belediye başkanlarına yönelik eğitim seminerlerinin bir yenisi Akhisar ilçesinde gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu'nda AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan başkanlığında yapılan toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Güngör, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan toplantı öncesi yaptığı açılış konuşmasında, son dönemlerde yapılan anketlerde AK Parti'nin oylarını artırdığına dikkat çekti. AK Partili belediyelerin çalışmalarının buna etkisi olduğuna işaret eden Başkan Arslan, "Son dönemde yaptırdığımız ankette oylarımızın artmış olduğunu görüyoruz. Bunlar bizim çalışmalarımızın ve gayretlerimizin bir ürünüdür. Hizmetlerinize, çalışmalarınıza ara vermeden devam edin. Millet bizden hizmet bekliyor. Bir dakika boş duracak zamanımız yok. Bu millete hizmet etmek bizim için asli görevdir." dedi.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı sinevizyon gösterimi eşliğinde Akhisar'da yapılan hizmetleri ve devam eden çalışmaları anlattı. Belediyecilik hizmetlernin yanında, eğitim, sosyal ve kültürel çalışmaların, yatırımların ciddi boyutlarda olduğunu ifade eden Başkan Salih Hızlı, ilçenin kent vizyonuna sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Akhisar'ın zeytinciliğin başkenti haline getireceklerini kaydetti.
Daha sonra Yeminli Mali Müşavir Nurdan Palabıyık, sanayide hükümetin sağlamış olduğu teşvikler ve bölgeler hakkında bir sunum yaptı. Palabıyık, bölgesel gelişmişlik farklılıklarını azaltmak, rekabet gücünü artırmak, büyük ölçekli yatırımlara destek vermek, sektörel kümelemeyi desteklemek amacıyla yaptığı sunumda, yatırım destek teşvik belgesi alınması ve genel destekler için katma değer istisnası ile Gümrük Vergisi muafiyeti sağlandığına dikkat çekti.
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız ise Manisa'da yapılan yatırımları anlatarak, köylerin hizmet alabildiği belediyelere Özel İdare olarak destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Yıldız, bir çok köylerin yakın belediyelerden spor alanlarında ve ticaret anlamında belediyelerden faydalandıklarını belirterek, futbol sahaları, alış verişleri için pazar yerleri yapmak için belediyelerle protokol imzalayıp buralara hizmet verebildiklerini belirtti.
Toplantının sonunda günün anısına resim çektiren belediye başkanlarına, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Akhisar'ın sembolü olan zeytin ve zeytinyağı armağan etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile