Akhisar İnsan Hakları ve Demokrasi Platformu 'evet' diyecek

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 11 sivil toplum kuruluş, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası üyelerinin kurduğu Akhisar İnsan Hakları ve Demokrasi Platformu

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 11 sivil toplum kuruluş, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası üyelerinin kurduğu Akhisar İnsan Hakları ve Demokrasi Platformu, anayasa değişikliği paketine "evet" diyeceklerini açıkladı. Akhisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AKSİAD) binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Akhisar Hamle Eğitim Gönüllüleri Derneği (HEGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özkan, "Değişiklik paketinin kim tarafından hazırlandığına değil, içeriğine bakılarak oy kullanılması gerektiğini savunuyoruz." dedi.

Düne kadar 12 Eylül Anayasası'na karşı çıkıp darbecilerin yargılanmasını isteyenlerin, bugün önlerine gelen fırsatı elinin tersiyle ittiğine dikkat çeken Özkan, "Onlar bugüne kadar 12 Eylül'den hesap sorulacak diyerek milleti kandırdı, oyaladı. Şimdi fırsat doğdu. Darbelere, darbecilere, yargısız infaz yapanlara, 12 Eylül öncesi milletimizi birbirine düşürüp kırdıranlara, Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Başbağlar'da Alevi-Sünni çatışması çıkarıp 30 yıldan beridir Türk'ü Kürt'ü birbirine düşürmek isteyenlere, kontrgerillaya, gladyoya, her türlü çetelere hesap sormak için referandum fırsatını iyi kullanmalıyız." şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğine "evet" demek için birçok sebep bulunduğunu vurgulayan HEGDER Başkanı, şunları kaydetti: "Öncelikle 12 Eylül darbecilerine yargılanma yolu açılıyor. Ordudan atılan askerlere yargıya başvurma hakkı getiriliyor. Kişisel veriler korumaya alınarak, fişlemeler tarih olacak. Yüksek yargıdaki vesayetçi anlayış sona eriyor. 13 bin hakim ve savcıya söz hakkı doğuyor. Yargıtay, Danıştay ve HSYK'daki 250 hakim ve savcı arasında top çevirme işi bitiyor. Kapalı kast sistemine son veriliyor. Meslekten atılan hakim ve savcılara, yargıda hak arama yolu açılıyor. İkili yargı sistemine son veriliyor. Askerler demokratik rejime karşı suç işlerse, darbe planı yaparsa sivil mahkemelerde yargılanacak. Askeri hakimler emir komuta zincirinden kurtuluyor, hakimlik teminatı geliyor. Yerindelik denetimi engelleniyor."

Toplantıda HEGDER, AKSİAD, Akhisar Çağdaş Romanlar Derneği ve Roman Merkezi Federasyonu, Akhisar Kasaba ve Köyleri Yardımlaşma ve Eğitim Derneği, Akhisar Kültür ve Eğitimi Geliştirme Derneği (EK-DER), Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği, Akhisar Bayburtlular Derneği, Şehirüstü Cami Bakım ve Onarım Derneği, Eğitim Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Demirciler Odası, Tenekeciler-Sıhhi Tesisatçılar ve Doğalgazcılar Odası, Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fettah Gürmen, Meclis Başkan Yardımcısı Harun Eryüksel, Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Birel, Aytekin Gencer ve Kaya Yılmaz da "evet" diyeceklerini açıkladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile