'akil Adamların İç Tüzükte Nereye Bağlanacağı Konusunda Tereddütlerim Var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, oluşturulması düşünülen 'Akil Adamlar Komisyonu'nun Meclis İç Tüzüğü'nde nereye bağlanacağı konusunda tereddütleri bulunduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın sınır dışına çıkmasıyla ilgili yeni bir yasal düzenleme konusunda ise Şahin, yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını, konunun Etkin Pişmanlık Yasası çerçevesinde düşünülebileceğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) yönetimini AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Derneğin yeni anayasa taslağından faydalandıklarını dile getiren Şahin, 4 siyasi partinin mutabakatıyla komisyon kurulduğunu hatırlatarak mutabık olunan maddeler bulunduğunu, zor bir iş yaptıklarını ancak önemli mesafeler aldıklarını vurguladı. Geçen hafta komisyonun Nevruz kutlamaları sebebiyle çalışmalara katılamadığını belirten Mehmet Ali Şahin, bugün çalışmaların yeniden devam edeceğini, tam bir mutabakat olmasa bile kısmi mutabakatın bile önemli olduğunun altını çizdi. Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Değer ise hükümetin başlattığı çözüm sürecini desteklediklerini vurgulayarak kendisinin Mardinli olduğunu ve çok sıkıntı çektiklerini kaydetti.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Şahin, Akil Adamlar Komisyonu'nun kurulmasına yönelik bir soruya TBMM'nin çalışmalarını anayasa ve iç tüzüğe göre yaptığını hatırlattı.Hangi komisyonun kurulacağının iç tüzükte yazılı olduğunu ve araştırma, soruşturma komisyonlarının da kurulabileceğini anlatan Şahin, Akil Adamlar Komisyonu'nun kurulmasının iç tüzükte nereye bağlanacağı konusunda açıkça tereddütleri olduğunu vurguladı.Bu konuda Başbakan ile Adalet Bakanı'nın açıklamalar yaptığını belirten Şahin, TBMM'nin dışında sivil bir anlayışla böyle bir komisyonun kurulmasını düşündüklerini tahmin ettiğini aktardı. Henüz konuyu görüşmediklerini dile getiren Şahin, "İç tüzük çerçevesinden böyle bir komisyonun oluşturulmasının hem siyasi ve hem de hukuki zorlukları olacağını düşünüyorum." dedi.

Terör örgütü PKK'nın sınır dışına çekilmesiyle ilgili yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olup olmadığıyla ilgili bir soruya Şahin, Başbakan'ın konuya ilişkin açıklaması olduğunu hatırlatarak bu taahhüdün çok önemli olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın bunu söylediğini ve kafi olduğunu vurgulayan Şahin, herhangi bir zorlukla karşılaşacağı kanaatinde olmadığını kaydetti.

Yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığına dikkat çeken Şahin, geçmişte pişmanlık yasası diye tabir edilen bir düzenleme yapıldığını belirterek konuya bu çerçeveden yaklaşılabileceğini ifade etti.

Şahin, o yasada daha rahatlatıcı düzenlemelere ihtiyaç olursa değişiklikler yapılacağının altını çizdi. AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırılarla ilgili soruya ise Şahin, emniyet teşkilatının şahısları kısa sürede yakalayacağını düşündüğünü vurguladı. Şahısların belli olduğunu dile getiren Şahin, AK Parti zamanında faili meçhulün kalmadığını, bunun da kalmayacağını söyledi.

Şahin, hukuk devletinin bu demek olduğunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile