Grup Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, amaçlarının çözüm süreciyle ilgili farklı kesimlerden insanların düşüncelerini öğrenmek olduğunu belirtti.
Geçmişte yaşanan olaylardan çok yarına bakılması gerektiğini ifade eden Ensaroğlu, "Yarının sağlıklı olabilmesi için, bu ülkede, bu bölgede, bu kentte insanların insanca hayatlarını sürdürebilmeleri için çözüm dediğimiz, barış dediğimiz şeyin gerçekten kalıcı olabilmesi için yapılması gereken şey nedir- O açıdan bugün her birimiz konuşurken özellikle sizlerden istirhamımız kendi zihin dünyanızda, kişisel olarak size göre neler yapılmalıdır ki kalıcı bir çözüm olsun, kalıcı bir barış olsun. Bunu düşünmenizi istiyoruz" diye konuştu.
"Akil İnsanlar" kavramının Türkiye'de yabancı olduğunu ifade eden Ensaroğlu, "Kendimizi bu ülkenin en akıllı insanları olarak görmüyoruz" dedi.
Eskiden beri çekişmelerde, nizalarda ve itilaflarda rol oynayan kişilerin olduğunu hatırlatan Ensaroğlu, şöyle devam etti:
"Modern dünyada da artık çatışmaların çözümünde bu tarz mekanizmalar kullanılıyor, bizimki biraz kendine özgü bir mekanizma oldu. Temel misyonu esasen ülkede yaşayan insanları dinleyerek farklı kesimleriyle bu sorunun çözümüne dair neler düşünülüyor, bunun üzerinden bir takım politikalar geliştirip Ankara'ya önermek. Dolayısıyla bizim görevimiz de yetkimiz de bununla sınırlı. Burada daha çok biz sizleri dinlemek için varız."
Daha sonra toplantı basına kapalı devam etti.
Bu arada, heyet üyesi Mehmet Emin Ekmen'in kayınbabasının vefat etmesi nedeniyle kentten ayrıldığı belirtildi.
Muhabir: Eşber Ayaydın-Yasin Dikme
Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Şanlıurfa'da 85 Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileriyle Görüştü
Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Şanlıurfa'da 85 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle bir araya geldi.