Hakyemez ile sekreter Fatma Benli, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğünde eksi 560 koduna inerek madencilerin görüşlerini aldı.
Hakyemez, maden ocağı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin simgesi olan taşkömürü ocaklarına indiklerini söyledi.
Maden ocağında alnının teriyle emeğinin karşılığını kazanmaya çalışan işçileri gördüklerini ifade eden Hakyemez, şöyle konuştu:
"Maden işçileriyle burada bulunmamız konusunda istişarede bulunduk. Oluşan kanaat bizim için çok önemli oldu. İşçi arkadaşlarımızın içerisinde doğu kökenli olanların yanı sıra şehit çocuğu, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden insanlar da var. Bunların süreci desteklediklerini gördük. Sürece ilişkin bize söylemiş oldukları notlar da var. İşçilerimiz bazı hususların açıklığa kavuşmasını temenni ediyor."
Maden işçilerinin süreçle ilgili fikirlerini paylaşmasının kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Hakyemez, "Burada notlarımızı aldık. Raporumuza özellikle ekleyeceğiz. Yer üstünün yanında yer altındaki işçilerin bu konuya ilişkin değerlendirmeleri, sürece önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.
Benli de Türkiye'de akiller listesinde 63 kişinin isminin yer aldığını hatırlatarak, "560 metre yerin altında ekmeğini taştan kazanan insanların arasında, Zonguldak'taki akillerle beraber olmak gerçekten mutluluk vericiydi. Burada herkesin sürece ve vatana dair söylemlerini dinlemek bizim için değerliydi" dedi.
Muhabir: Ferdi Akıllı
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Akil İnsanlar Karadeniz'de
Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Yer üstünün yanında yer altındaki işçilerin bu konuya ilişkin değerlendirmeleri sürece önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.