Akıllı telefonlara 'Kültür vergisi'

Akıllı telefonlara 'Kültür vergisi'

Fransa; Fransız sanat, film ve müzik üretiminin finanse edilmesine yardımcı olmak amacıyla akıllı telefonlar, tabletler ve diğer tüm internet bağlantılı cihazlara vergi koymaya hazırlanıyor.

Hükümet tarafından hazırlatılan raporda dijital çağda Fransa'nın müstesna kültürünü korumak amacıyla oyun konsolları ve e-okuyucu dahil olmak üzere internet üzerinden kültürel içeriğe erişim sağlayan tüm cihazların satışına yüzde 4 'e kadar vergi getirilmesi önerildi.

Kültür Bakanı Aurélie Filippetti, söz konusu verginin gelecek yılın bütçesine dahil olabileceğini söyledi.

"KORSANA HAYIR"

Fransa 'da, korsan nedeniyle (internetten kopyalama) sanatçıların uğradığı gelir kaybını telafi etmek için alınan telif hakkı harçları yaklaşık 200 milyon euroya yükseldi.

Akıllı telefon ve benzeri dijital araçlara getirilecek vergi söz konusu rapordaki 80 öneriden sadece biri. Raporda film yapımcılarını sübvanse için Fransız telekom operatörlerinin gelirlerine vergi getirilmesi de önerildi.

Raporda ayrıca korsan ile mücadele için filmlerin ve yabancı televizyon dizilerinin ev kullanımı formatında piyasaya sürülme zamanının kısaltılması çağrısında bulunuldu...

TELEFONCULAR NE DİYOR?

Apple ve Samsung gibi akıllı telefon üreticilerinin Brüksel'de sözcülüğünü yapan DigitalEurope, verginin yanlış bir hamle olduğunu söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile