Akıma Kapılan Lise Öğrencisinin Arkadaşları Eylem Yaptı

Akıma Kapılan Lise Öğrencisinin Arkadaşları Eylem Yaptı

Batman’da önceki gün yüksek gerilim trafosuna giren ve akıma kapılan iki kişiden birinin ölmesi, birinin ağır yaralanması arkadaşlarını harekete geçirdi.

Akıma kapılarak hayatını kaybeden lise öğrencisinin sınıf arkadaşları taziye çadırında toplanarak olayın yaşandığı yüksek gerilim trafosuna yürüdü. Ellerinde, ölen arkadaşlarının fotoğrafını taşıyan lise öğrencileri, başkalarının ölmemesi için önlem alınmasını istedi.Batman Çamlıca Mahallesi'nde ikamet eden ve Petrol Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan Hasan Obay, birkaç gün önce Siirt çevre yolu üzerinde bulunan ve iddia göre kapıları açık olan yüksek gerilim trafosunun içine girdi. Akıma kapılan ve ağır yaralanan Hasan Obay, çevredekilerin ambulansa haber vermesiyle hastaneye kaldırıldı. Ambulans uçakla İzmir’e sevk edilen Obay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Hasan Obay’ın sınıf arkadaşları, aileye başsağlığı diledikten sonra olayın yaşandığı yüksek gerilim trafosuna yürüdü. Ellerinde Hasan Obay’ın resmini taşıyan arkadaşları, “Hasanlar ölmesin” sloganları attı.Öğrencilere eşlik eden Obay’ın yakınları trafo önünde göz yaşlarını tutamadı. Trafo önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler, daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Hasan Obay’ın ağabeyi Sait Obay, trafo kapısının açık olduğunu iddia ederek, “Kardeşim buraya gelmiş, trafonun kapısında yanık elbiseleri görmüş merak etmiş ve içeri girmiş ve akıma kapıldı. Benim kardeşim öldü. Başka Hasanlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Bu nedenle önlem alınmasını istiyoruz.” dedi.

Aynı gün burada çobanlık yapan birinin de akıma kapılarak ağır yaralandığını ileri süren Sait Obay, iki vaka yaşandıktan sonra görevlilerin gelip trafoya kapı ve pencere taktıklarını iddia etti.Şehirdeki birçok trafonun önünde yeterli tedbir alınmadığına dikkat çeken Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Yunus Cengiz ise taziye çadırı önünde yaptığı açıklamada, konuyu kent meclisine taşıyacaklarını belirterek, trafoların önünde yeterli tedbir alınması için çalışma başlatmalarını talep edeceklerini ifade etti.

Hayatını kaybeden Obay’ın, Çamlıca Mahallesi'nde bulunan taziye çadırı ziyaretçi akınına uğradı. Taziye çadırına gelen Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu ve Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Basın açıklaması sonrasında toplanan öğrenciler, sessiz bir şekilde okullarına döndü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile