Akin, Canli Hayvan Pazarini Ziyaret Etti

Akin, Canli Hayvan Pazarini Ziyaret Etti

Malatya Damizlik Koyun ve Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Ihsan Akin, geçtigimiz yila göre bu yil küçükbas hayvanlarda yüzde 20’ lik bir fiyat artisi oldugunu söyledi.

Kurban Bayrami öncesinde Canli Hayvan Pazarini ziyaret eden Akin, kurban satislari ve fiyatlarla ilgili bilgilerde aldi. Ziyarette gazetecilere açiklamada bulunan Baskani Ihsan Akin, ”Her yil oldugu gibi kurbana bayramina 2 gün 3 gün kala buralar canlaniyor. Fiyatlara baktigimiz zaman geçen yila oranla bu sene fiyatlar yüzde 15 yüzde 20 artis var canli agirliga baktiginiz zaman da 25 lira ile 30 TL arasi degisiyor. Fiyatlar bin 200 baslayip 2500 liraya kadar çikiyor” dedi.

Dolandiricilara karsi yetistiricileri uyarilarda bulunun Akin,” Kurban kesecek hayirseverler hem de burada yetistiricilerimiz alisverislerinde muhakkak dikkat etsinler. Çünkü her geçen gün daha farkli farkli olaylar duyuyoruz farkli yerlerde farkli çalismalar duyuyoruz. Yetistiricilerimiz pesin alisverisler yapsin çek, senet, sahte para bunlara çok dikkat etsinler çünkü daha önce bu tür sorunlar yasandi ve yetistiricilerimizin bir yillik emekleri bosa gitti. Yine hayir islerinde geliyoruz diyenlere de çok dikkat etsinler çünkü bu tür dolandiriciliklar olabiliyor her kurum dogru çalisiyor diye bir sey yok, bilmedigi kesinlikle hiçbir kuruma bagis yapmasin “ diye konustu.

Canli hayvan pazari esnaflari da özelikle yem fiyatlarin yüksek oldugunu buna ragmen et fiyatinda ciddi bir artis olmadigini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile