En büyük yatirimin sagliga ve dogaya yatirim oldugunu ifade eden Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir; “Belediyemiz büyüyen sehrin ihtiyacini karsilamakta yetersiz kalan, mevcut aritma tesisinin yerine 2045 yillina kadar teknik ömre sahip, 500 bin kisilik nüfusun ihtiyaçlarini karsilayabilecek kapasitede, kendi enerjisini kendisi üreten Ileri Biyolojik Atik Su Aritma tesisinin yapimini tamamladik ve halkimizin hizmetine soktuk. Bu yatirim ile sehrimizin en büyük sikintilarindan birisi olan ve bir çevre felaketine dönüsmek üzere olan aritma sorununu çözdük” dedi.
Günesten enerji üretiyor
Yeni aritma tesisine kurulan günes enerji santrallerinden son alti ay içinde 600 bin dolarlik gelir elde ettiklerini söyleyen Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir; "Nigde Belediyesi olarak sehrimize alternatif enerji kaynaklari kazandirdik ve kazandirmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Baskan Özdemir; “Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi’ ile Türkiye’deki 485 kus türünden 224’ünün gözlendigi sehrimizin önemli bir tatli su havzasi olan Akkaya Baraji dogal hayatin merkezi haline gelmistir. Senelerdir Nigde ve Bor’un en büyük sorunlarindan biri olan Akkaya Barajindaki kötü koku Ileri Biyolojik Atik Su Aritma tesisi ile artik son bulmustur” diye konustu.
Akkaya Baraji Eski Günlerine Döndü
Nigde Belediyesi tarafindan faaliyete geçirilen ’Ileri Biyolojik Aritma Tesisi’ ile Türkiye’deki 485 kus türünden 224’ünün gözlendigi kentin önemli bir tatli su havzasi olan Akkaya Baraji yeniden eski günlerine döndü. Baharla birlikte yeniden flamingo sürülerinin toplandigi barajda tam bir görsel senlik olustu.



















