Akkök Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfi Ile Destek Merkezi Kurdu

Akkök Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfi Ile Destek Merkezi Kurdu

Akkök Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfi (TOG) is birligiyle Iskenderun’da depremden etkilenenlere yönelik Destek Merkezi kurdu. Depremden etkilenen çocuklari ve gençleri, özel olarak tasarlanmis atölyelerde bir araya getirecek proje ile 6-23 yas grubundaki çocuk ve gençlerin afet sonrasi yasadiklari travmalarin azaltilmasi ve egitim, sosyal yasam, eglence gibi temel ihtiyaçlara ulasmalari hedefleniyor.



Akkök Holding, Toplum Gönüllüleri Vakfi (TOG) is birligi ile 6 Subat’ta yasanan depremin yaralarini sarmak için Iskenderun’da kurdugu destek merkezi ile en az 2 yil boyunca çocuk, ergen ve gençlere sosyal ve duygusal destek programlari baslatiyor. Merkezde depremden etkilen çocuklar ve gençler, özel olarak tasarlanan atölyelerde bir araya gelecek.

6-23 yas grubundaki çocuk, ergen ve gençlerin yasadiklari durumun üstesinden gelmeleri, yasamla iliskilerini güçlendirmeleri için çesitli etkinlik, atölye ve uygulamalarla bulusturmayi amaçladiklarini anlatan Akkök Holding CEO’su Göksin Durusoy, “Holding olarak toplumsal fayda projelerinde agirlikli olarak kadin, genç ve çocuklara odaklanmaya çalisiyoruz. Deprem bölgesinde de uzun dönemli bir fayda projesi tasarlarken bu odagi kaybetmemeye dikkat ettik. Toplum Gönüllüleri Vakfi ise uzun yillardir is birligi yaptigimiz, gençler ile çocuklar için çok önemli projeler hayata geçiren bizim için çok degerli bir proje ortagi” dedi.



Egitim, saglik, istismar ve ihlalden korunma ve yasam hakki gibi temel haklarin saglanmasiyla birlikte deprem sonrasi travmalarin azaltilmasi için uzun soluklu çalismalarin baslatilmasi gerektiginin altini çizen Durusoy, “Birlikte iyi olma sürecini kolaylastirmak istiyoruz. Merkezimizin kapisi basta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere afetten etkilenen toplumun her kesimi için açik olacaktir” seklinde konustu.



“Destek merkezlerimizi artirmayi hedefliyoruz”

Depremin ilk gününden itibaren binlerce gönüllü ile yardim depolarinda görev aldiklarini anlatan Toplum Gönüllüleri Vakfi Genel Müdürü Ayse Kirimli ise afetin yikici boyutu sebebiyle toparlanma sürecinin en az iki yil olacagini öngördüklerini kaydetti.

Bu sebeple dayanismanin uzun soluklu, desteklerin sürdürülebilir olmasi gerektigine inandiklarina isaret eden Kirimli, “Destek Merkezleri fikri bu inançla ortaya çikti. Afetin üzerinden 7 ay geçmesine ragmen, ihtiyaçlar hala devam ediyor. TOG’un afet bölgesinde açmaya hazirlandigi on destek merkezinden biri de holdingin katkilariyla hayata geçiriliyor. Kütüphanelerin ve ders çalisma alanlarinin oldugu, farkli yas gruplarina özel atölyelerin gerçeklestirilecegi bu merkezlerde; basta gençler olmak üzere çocuklarin ve yetiskinlerin sosyallesebilecekleri alanlar da olusturmayi hedefliyoruz. Dayanismanin iyilestirici gücüne inaniyoruz. Bu sebeple destek merkezlerimizin sayisini artirarak depremden etkilenen on binlerce kisiye ulasmayi hedefliyoruz. Ilerleyen yillarda bu merkezleri gençlik merkezine dönüstürerek gençleri güçlendirmeye devam etmek istiyoruz” dedi.



U seklindeki merkez tüm çocuklari kucaklayacak

Yapilan açiklamaya göre Destek merkezi, U seklinde 360 metrekarelik bir alana kuruldu. Merkezde çocuklarin, gençlerin ve yetiskinlerin ayni anda kullanabilecegi atölye alanlari, ders çalisabilecekleri kütüphaneler ve oyun alanlari bulunuyor. Hali hazirda konteyner kentlerde çocuklarin ve gençlerin en büyük problemi ders çalisacak bir alanlarinin olmamasi. Merkezdeki 3 atölye odasi ve bir de etkinlik alani ile çocuklarin ve gençlerin sosyallesmesi ve kendilerine özel bir alanlarinin olmasi hedeflendi.

Tercümanlarla dil bariyerini asiyoruz

Tiyatro gibi sanat etkinlikleri, ekolojik okuryazarlik, sürdürülebilirlik atölyeleri, kaygi ve stresle bas etme yöntemleri, genel saglik egitimleri, afet yönetimi ve temel tedbirler, siddetsiz iletisim ve toplumsal cinsiyet esitligi gibi egitimler de çocuklar ve gençlerle bulusturuluyor. Bölgede kullanilan tüm diller özelinde tercüman destegiyle olasi dil bariyerinin de ortadan kaldirilmasinin planladigi merkezde, proje danismanlari daha önce deprem/afet tecrübesi yasamis kisiler arasindan olusturuluyor. Proje ekipleri etkinlikleri, çocuklarin ve gençlerin ihtiyaçlarina göre özel olarak tasarliyor.

Neler yapilacak?

Iskenderun Destek Merkezi’nde gençler ve çocuklar basta olmak üzere yetiskinlere yönelik de sosyal ve duygusal destek çalismalari gerçeklesecek. Bu merkezlerde temel hedef; afetten etkilenen gençlerin ve çocuklarin, afetin olusturdugu olumsuz etkilerin üstesinden gelmeleri ve iyi olma hallerine destek olmak. Ihtiyaç duyduklari alanlarda güçlenmelerini saglamak. Çocuklar için; oyun ve çesitli basliklarda atölyeler, okul destek çalismalari, workshoplar, sinema ve film günleri. Gençler için; kariyer, egitim ve farkindalik odakli çesitli atölyeler, ders çalisma alanlari ve okul destek çalismalari. Yetiskinlere yönelik ise; toplumsal cinsiyet esitligine iliskin atölyeler, öz bakim seminerleri, sosyal alanda güçlendirecek egitimler düzenlenmesi planlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile