"Akköy Şehitleri" Anıldı

YALOVA - Kurtuluş Savaşı'nda "Rum Çeteleri" tarafından kurşuna dizilen 60 şehit, Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de, törenle anıldı.

Yalova Valisi Esengül Civelek, Akköy Şehitliği'ndeki törende, kanıyla, canıyla destan yazan, tarihi şan, şeref ve büyük zaferlerle dolu bir milletin evlatları olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çok büyük zorluklarla, sıkıntılarla binlerce şehit verilerek, büyük fedakarlıklarla bize emanet edilmiş bu kutsal vatan toprakları için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi şükranla, rahmetle anıyorum. Bizlerin görevi, sorumluluğu, bu kutsal vatan topraklarını gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmaktır. Her yıl Akköy şehitlerini anma törenlerini mükemmel bir organizasyonla gerçekleştiren başta muhtar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Akköy Muhtarı Samet Doğru, anma töreninin Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl geç yapıldığını belirterek, "Akköy, 20 Nisan 1921'de Yunan subay ve askerleri tarafından silahlandırılmış eşkıyalar tarafından basılmıştır. Köyde bulunan 60'a yakın insanımız kollarından birbirine bağlı bu alana getirilmiş ve katledilmişlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.

Mehteran Takımı'nın gösterilerinin ardından anma törenine katılan protokol ve vatandaşlara pilav ikram edildi.

Törene, Yalova Belediye Başkanvekili Murat Uzun, Termal Kaymakamı Selami Işık, Belediye Başkanı İsmail Atik, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile