Akkuyu NGS'nin Ikinci Ünitesine Ait Buhar Jeneratörlerinin Sevkiyati Basladi

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ikinci güç ünitesine ait buhar jeneratörlerinin sahaya sevkiyati basladi.

Rosatom'un makine yapim bölümü Atomenergomash'in bir parçasi olan AEM-technology AS'den yapilan açiklamaya göre, Akkuyu NGS sahasina gönderilmek üzere santralin ikinci ünitesi için üretilen 4 buhar jeneratörü yola çikti.

Kara yoluyla Tsimlyansk Baraji Limani'na ulastirilacak buhar jeneratörleri, 650 tonluk köprülü bir vinç kullanilarak bir mavnaya yüklenecek ve deniz yoluyla Türkiye'ye gönderilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen AEM-technology Genel Müdürü Igor Kotov, her biri 355 ton agirligindaki 4 buhar jeneratöründen ilkinin yapiminin planlanandan 8 ay önce tamamlandigini ve böylece setin temel üretim islem süresinin yariya indigine isaret ederek, "Bugün Türkiye'deki ilk nükleer güç santralinin ikinci ünitesi için setin sevkiyatina basliyoruz. Bizim için kilit nokta, bunun belirlenen zamandan çok önce baslamis bir sevkiyat olmasidir." ifadelerini kullandi.

Her biri 1200 megavatlik kurulu güce sahip 4 reaktörden olusacak Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin 2023'te devreye alinmasi hedefleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile