Akli Dengesi Bozuk Sahsin Zarar Verdigi Türbelerde Restorasyon Çalismalari Tamamlandi

Akli Dengesi Bozuk Sahsin Zarar Verdigi Türbelerde Restorasyon Çalismalari Tamamlandi

Bayburt’un tarihi ve manevi kültür ögeleri arasinda yer alan Sehit Osman Tepesi’ndeki türbelerde, Bayburt Valiligi ve Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan yürütülen restorasyon çalismalari tamamlandi.

Bayburt’un önemli tarihi yapilarindan biri olan Sehit Osman Türbesi, aylar önce türbe ve mezarliklari kazma kürekle kazip tahrip ederek Hz. Musa’nin sandukasini aradigini öne süren, psikolojik rahatsizligi bulunan F.K., isimli sahisin saldirisina ugramis ve ciddi hasar görmüstü. Bölge halkinin büyük üzüntüsüne neden olan bu olayin ardindan Bayburt Valiligi ve Vakiflar Bölge Müdürlügü, türbenin onarimi için detayli bir restorasyon projesi baslatti. Baslatilan restorasyon çalismalari ise bugün tamamlandi.

Tamamlanan restorasyon sonrasi, Vali Cüneyt Epcim ve Kültür Turizm Müdürü Bekir Kurtoglu, Sehit Osman Türbesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Epcim, türbede yaptigi açiklamada, tarihi ve manevi degeri yüksek olan Sehit Osman Türbesi’nin tahrip edilmesinin tüm Bayburtlulari derinden üzdügünü belirterek, "Türbemize yapilan çirkin saldiri sonrasi alanda hizla restorasyon çalismalari baslattik. Simdi yeniden eski güzellikte ibadete açik hale getirdik, manevi ögelerimizi her daim koruyup gözetecegiz" dedi.

Öte yandan, Bayburt’taki türbelere zarar veren ve akli dengesi yerinde olmayan sahis, 8 ay önce Bayburt Il Emniyet Müdürlügünün titizlikle yürüttügü çalismalar sonucunda kiskivrak yakalanmis, Samsun Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesine tedavi görmesi için sevk edilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile