AKP'de istifa depremi

AKP peş peşe gelen istifalarla sarsıldı. AKP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu partisinden istifa etti .

 
AKP peş peşe gelen istifalarla sarsıldı . AKP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu partisinden istifa etti .
2 İL BAŞKANI DA İSTİFASINI AÇIKLADI

AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar , dün genel merkez tarafından Ankara’ya çağrıldığını ve istifasının istendiğini söyledi . AK Parti ' de ayrıca Mersin İl Başkanı Fatih Kısa da istifa etti .
Yeniden yapılanmaya gidileceğinin kendisine iletildiğini belirten Vardar , iyi bir partili olarak istifasını verdiğini açıkladı . Vardar , 2- 3 gün içerisinde yeni başkanın atanacağını kaydetti .

Ak Parti Bursa Hizmet Binası’nda il yönetimi ile yaklaşık 30 dakikalık toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Nagip Vardar , 17 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kongrenin ardından , bugüne kadar ortak akıl ve istişare içerisinde hizmet verdiklerini söyledi . Yaptıkları çalışmaların tüm partililer ve Bursalılar tarafından bilindiğine dikkat çeken Vardar , dün saat 12 . 30 sıralarında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem tarafından Ankara’ya çağrıldığını belirtti .

Genel merkezde yapılan açıklamada merkez Osmangazi , Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde teşkilata canlılık getirilmek istendiği ve yeni yapılanmaya gidileceğinin bildirildiğini belirten Vardar , istifasının istendiğini açıkladı . İyi bir partili olarak dün istifasını verdiğini kaydeden Vardar , “Önümüzdeki 2- 3 gün genel başkan yardımcımızın Bursa’ya gelip yapacağı çalışmalar ile yeni il başkanı belirlenecek . Osmangazi , Nilüfer ve Yıldırım ilçe başkanları da çalışmanın ardından atanacak . Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi .

‘GEREKÇE SORMA LÜKSÜMÜZ YOK’

Basın mensuplarının ‘Sizin görevden alınmanıza gerekçe gösterdiler mi?’ sorusunu Vardar , “Gerekçe bildirmediler . Yeni yapılanma olduğunu söylediler . Biz de sormadık . Soru sorma gibi lüksümüz yok zaten . Yeni arkadaşlarımızın gelmesi ile yeni heyecan gelebilir” diye yanıtladı . Kimseye kırgın olmadığını dile getiren Vardar , “Asla kırgınlık yok . Aynı onuru taşıyacağım . Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek . AB standartları için çalışmak zorundayız” diye konuştu .

Basın mensuplarının ‘Açılışlara katılmak için 6 Haziran 2010 tarihinde Bursa’ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan ile bu konu o zaman konuşuldu mu?’ sorusuna ise Nagip Vardar , “Çok güzel bir program olmuştu . 25 bin kişi katılmıştı . Bursa ziyaretinde böyle bir durum gündeme gelmedi” diye yanıt verdi .

MERSİN İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Mersin’de Ak Parti İl Başkanı Fatih Kısa , da görevinden istifa etti . Geçen ay kardeşi Emre Kısa’nın bir işyerine silahlı baskın düzenlediği iddiasıyla gündeme gelen Fatih Kısa , istifasını yazılı açıklamayla duyurdu . Göreve geldiği günden bu yana gece gündüz çalıştığını belirten Fatih Kısa , açıklamasında şunları kaydetti :

“Mersin’de barışın , huzurun ve refah ortamının artması için bütün arkadaşlarımla hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım . Gelinen son durumda şahsımın üzerinden partimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır . Ülkemizin geçmekte olduğu kritik süreç içinde partimizin yıpratılmasına göz yummam mümkün değildir . Arkadaşlarımla ve parti merkezimle yaptığım istişareler sonucunda şerefle yürütmekte olduğum görevimden ayrılma kararı aldım . Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi ülkem ve partim için çalışmaya devam edeceğim . ”


Akşam
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile