Akpinar Köyü Yaz Senliginde Costu

Akpinar Köyü Yaz Senliginde Costu

Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli Akpinar köyünde 2. Geleneksel Yaz Senliklerinde köy halki ve konuklar eglence ile müzige doydular.



Akpinar Köyü meydaninda düzenlenen köy senligine, halk yogun ilgi gösterdi. Güzel anilar biriktirmenin ne kadar önemli oldugunu bilen Akpinar köyü gençleri yogun geçen egitim döneminin sonunda köyde ve gurbette yasayan 7’den 70’e herkes için köy parkinda etkinlikler düzenledi.



Senlik çerçevesinde 2 gün süren futbol turnuvasinda dereceye giren takimlara madalya ve kupalari verildi.

Senlik gecesi balon patlatma, sandalye kapmaca, çuval yarisi, halat çekme gibi yarismalarin düzenlenerek gece tam bir senlik havasinda geçti.

Ayrica Down sendromlu 36 yasindaki Burak Arabaci için asker kiyafeti giydirilip temsili asker ugurlamasi yapildi. Yemin töreni ile Burak’in asker olma hayalleride gerçeklesmis oldu.

Yaklasik 5 saat süren senliklerde birbirinden güzel hareketli türkülerle cosan köy halki gönüllerince eglendiler. Senlik pastasi kesilerek gece havai fisek gösterisi ile sona erdi. Bu yil ikincisi düzenlenen senliklerin bir sonraki yil daha da coskulu geçmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile