Akrobatların İp Üstünde Gösterisi Nefes Kesti

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin Dağıstan Uluslararası Folklor ve Akrobasi Grubu'nun ip üstündeki gösterisi nefes kesti.

Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ‘Lezinka Gösterileri’ Kent Meydanı’nda yapıldı. 52 kişilik grup tarafından gerçekleştirilen gösteriler, Dağıstan kültürünü Bursalılarla buluşturdu. Sergiledikleri yöresel oyunların yanı sıra, ekibin yaptığı akrobatik şovlar izleyenler tarafından büyük bir hayranlık ile takip edildi.

Dağıstan kültürünü yansıtan geleneksel köy düğünü ve savaş oyunlarının yanı sıra, ip cambazının gösterileri ilgiyle izlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerek Orta Asya’da, gerekse Balkanlar ve Ortadoğu’da yaşayan Türk kökenli vatandaşların, ulu bir çınarın uzayan dalları olduğunu söyledi.

Dündar, şunları dile getirdi: “Bizler, Osmanlı İmparatorluğu kurucusu ve Osmanlı imparatorluğunun başkentinden, bir çınar misali uzanan dallarıyla Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğudaki kardeşlerimizle her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bursa’da her kültürden insan yaşamakta. Bu insanların kendi örf adet ve geleneklerini yaşatmak, bu konuda onlara her türlü destek ve katkıyı sunmak bize büyük bir mutluluk veriyor.”Farklı kültürlerden insanların bir arada dost ve kardeşçe yaşadığı Bursa'da, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini dilediklerini ifade eden Dündar, “Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğudaki kardeşlerimizle ilişkilerimiz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla kesilmeyecektir. Birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, sonsuza kadar yaşayacaktır.” dedi.

Orta Asya – Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Şerif Birinç ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a tarihi savaş kaması ve plaket takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile