Aksaray Belediyesi Dere Ve Göletlerde Erken Larva Mücadelesi Baslatti

Aksaray Belediyesi Dere Ve Göletlerde Erken Larva Mücadelesi Baslatti

Aksaray Belediyesi yaz mevsimi öncesinde sivrisinek basta olmak üzere tüm haserelere karsi larva mücadelesi baslatti. Çalisma çerçevesinde sehir genelinde dere, gölet gibi su birikintilerinde larva olusumunun önüne geçmek için ilaçlama çalismasi etkin bir sekilde yürütülüyor.

Aksaray Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, yaz mevsimi öncesinde kent genelinde dere, gölet ve durgun sularda karasinek, sivrisinek, larva ve haserelere karsi ilaçlama çalismalarini hizlandirdi. Larva mücadelesinde dogal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu Saglik Bakanligi onayli biyosidal ürünler tercih ediliyor. Halk sagligini korumak için baslatilan erken larva mücadelesi, haftanin her günü belirli plan dogrultusunda sürüyor.

Belediye Baskani Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak halk sagligini korumak için haserelere karsi mücadelenin yil boyunca kesintisiz sürdügünü ifade etti.

Baskan Dinçer, mücadelenin yaz mevsimi öncesinde hiz kazandigini aktardi. Aksaray Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügünce yapilan açiklamada, erken larva mücadelesi ile hastalik yapan zararlilarin popülasyonunu önleyici tüm tedbirlerin alindigi bildirildi.

Sehir genelinde dere, gölet, durgun sularda larva mücadelesinin kesintisiz sürecegi açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile