Aksaray Belediyesi Her Gün 3 Bin Vatandasi Ayni Sofrada Bulusturuyor

Aksaray Belediyesi Her Gün 3 Bin Vatandasi Ayni Sofrada Bulusturuyor

Aksaray Belediyesinin 11 ayin sultani Ramazan ayinda Ulu Cami avlusunda açtigi iftar çadirinda her gün 3 bini askin kisi ayni sofrada ezan sesiyle orucunu açiyor.

Belediye Baskani Evren Dinçer tarafindan geleneksel hale getirilen ve Ulu Cami önünde kurulan iftar çadirinda her gün 3 bin kisi agirlaniyor. Tarihi Ulu Cami önünde kurulan iftar çadirinda her gün kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan vatandaslarla birlikte çesitli nedenlerle evinde orucunu açamayacak kisilere 1 ay boyunca hizmet veriliyor. Çadirda her gün tatli, çorba, pilav ve ana yemek olmak üzere 4 çesit yemek ikraminda bulunuluyor.

Ramazan ayinin manevi bereketini tüm sehirde yasatmak için birçok sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini belirten Belediye Baskani Evren Dinçer, Ramazan ayinda düzenledikleri sosyal ve kültürel çalismalarla ilgili bilgiler vererek, “Ramazan’in ilk gününde hizmet vermeye basladigimiz Iftar çadirimizda, ramazan ayi boyunca binlerce hemserimizin ayni iftar sofrasinda bulusmasini sagliyoruz. Her gün 3 bin insanimiz yemek hizmetimizden yararlaniyor. Bu vesileyle sadece ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz degil Ramazan ayinin en güzel hasletlerinden biri olan paylasmak ve hep bir arada olma özelligimizi bu Ramazan ayinda da yasatmanin mutlulugunu yasiyoruz. Ramazan ayi boyunca iftar çadirinin yani sira sicak yemek ikramimiz, evde bakim hizmetlerimiz ve gida kolisi dagitimlarimizi artirarak devam ettiriyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaslarimizi Ulu cami önünde kurdugumuz iftar çadirimiza davet ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile