Aksaray Belediyesi'nden 47 okula 53 bin liralık yardım

Belediye, Aksaray merkezde yeni eğitim-öğretim yılına başlayan 47 okula 53 bin liralık kırtasiye, ayakkabı, önlük ve çanta yardımı yaptı.

B

Belediye, Aksaray merkezde yeni eğitim-öğretim yılına başlayan 47 okula 53 bin liralık kırtasiye, ayakkabı, önlük ve çanta yardımı yaptı.

Bazı okulları ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımları bizzat kendi elleriyle teslim eden Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri karşıladı.

Başkan Nevzat Palta, açıklamasında, çocukların iyi eğitim almasında herkese büyük görevler düştüğünü belirtti. Aksaray Belediyesi olarak, yine her yıl olduğu gibi bu yıl da 47 ilköğretim okuluna, tespit etmiş oldukları ihtiyaçlar çerçevesinde yardımları yaptıklarını ifade eden Başkan Palta, "Bu yardımların bir özelliği, ihtiyaçların tamamen okul yönetimi tarafından belirlenmesi ve bildirilmesidir. Hangi okulda ne kadar öğrenciye ne tür ihtiyaçları varsa tespit ediliyor. Bizler de bunları okullarımıza teslim ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, bizden ağırlıklı olarak kırtasiye talebinde bulundu. Bu okulumuza da kırtasiye yardımını yaptık. Şunu ben kabul edemiyorum. 'Benim önlüğüm yok' diyerek, bir çocuk okula gelmiyorsa bunun sorumluluğu hepimizin. İki kız öğrencimiz okul kıyafeti olmadığı için okula gelememiş. Bunlar bizim için acı bir gerçek. Bir çocuk 'ayakkabım yok' diye okula gitmiyorsa bunun vebali hepimizin." dedi.

Başkan Palta, bu konudaki sorumluluk çerçevesinde okullara yardım yaptıklarını ifade etti. Çocukların daha iyi eğitim alması için, milli ve manevi değerlerine sahip, ahlaklı ve düzgün insanların yetişmesi için hep birlikte gayret göstereceklerini belirten Palta, "Yapılan görüşmelerin ardından Başkan Nevzat Palta, hazırlanan kırtasiye paketlerini ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtarak onları sevindirdi." diye konuştu.

Okul Müdürü İbrahim Pişkin ise 2010-2011 eğitim öğretim yılının tüm Aksaray'a, ülkeye ve okullara hayırlı olmasını diledi. İbrahim Pişkin, "Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğitimde insana hizmetin esas olduğu bilinci ile çocuklarımız bizim geleceklerimizdir. Belediyemiz ve diğer resmi kurumlarımızın bu tür katkıda bulunmaları bizleri mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile