Aksaray'da Agaç Dikme Seferberligi Baslatildi

Aksaray'da Agaç Dikme Seferberligi Baslatildi

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer tarafindan sehre kazandirilarak hizmete alinan parklar, millet bahçeleri ve yesil alanlarda ilkbaharin gelmesi ile birlikte yeni agaç dikme seferberligi baslatildi. Parklar yesil alanlar ve millet bahçeleri yaza hazirlaniyor.

Binlerce agaci, süs bitkisini ve yesil alani bünyesinde barindiran parklar ve millet bahçelerinde geçtigimiz yillarda yapilan peyzaj çalismalari ilkbaharin gelisi ile birlikte ortaya çikti. Sehir genelinde sayisi 273’e ulasan parklarin ve 3 yeni millet bahçesinde ilk baharin gelisi ile birlikte yeni agaç dikme çalismalari baslatildi. Vatandaslara aileleri ile birlikte ferah bir nefes alma imkani sunan millet bahçeleri ve parklarda Aksaray Belediyesi ekipleri de çim biçme, budama, çapalama, yabanci otlarla mücadele ve ilkbahar gübrelemesi gibi çalismalar yürütüyor.

Yeniden yesil bir Aksaray slogani ile yapilan yeni parklar ve millet bahçelerinde vatandaslarin doga ile iç içe olacagi alanlar olusturuldu. Millet bahçelerindeki mevcut agaçlarin bakimlarinin yapilmasi ve yeni dikilen fidanlarla birlikte kent genelindeki kisi basina düsen yesil alan varliginda ciddi oranda artis yasandi. Göreve geldigi günden bugüne kisi basina düsen yesil alan varligini 4 kat artiran Belediye Baskani Evren Dinçer, “Millet bahçelerimiz ve sehir genelindeki parklarimiz; yesil alan varliklari, sosyal donati alanlari, spor alanlari, yürüyüs yollari ve sosyal tesisleri ile vatandaslarimiza rahat bir nefes alma imkani sunuyor. Havalarin isinmasi ile bu alanlarin mevsimlik bakimlarini yapiyoruz. Vatandaslarimizin bu alanlari severek kullanmasi bizim projelerimizi amacina ulastiracaktir. Sehrin yogunlugundan rahat bir nefes almak isteyen vatandaslarimiz için parklarimiz ve yesil alanlarimiz birer nefes oluyor. Bizler de bu alanlarimizin bakimlarini rutin olarak gerçeklestiriyoruz. Doga dostu belediyecilik anlayisi ile çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile