Aksaray’da Bin 130 ‘evet’

Aksaray’da Bin 130 ‘evet’

Aksaray’da bu yıl şu ana kadar toplam bin 130 çift nikah masasına oturarak, ‘Evet’ dedi.

34 yabancı uyruklu gelin ile 18 yabancı uyruklu damadın da nikah masasına oturduğu Aksaray’da, Evlendirme Müdürlüğü yetkilileri, henüz düğün sezonunun bitmediğini bu rakamların biraz daha artabileceğini söyledi.

Aksaray Belediyesi Evlendirme Memurluğu’ndan yapılan açıklamada, özellikle Ramazan ayı öncesi yoğunluk kazanan düğünlerde bugüne kadar yıl içerisinde toplam bin 130 çiftin dünya evine girdiği belirtildi. 2011 yılında da ise toplam 783 kişinin evlendiğini söyleyen yetkililer, bu yıl düğünlerde yaşanan artışa dikkat çekti.

YABANCI DAMAT VE GELİNLER
Belediye Evlendirme Memuru Turgut Ceylan, şu ana kadar 34 yabancı uyruklu gelinin Aksaraylı damatlara ‘Evet’ dediğini belirterek, 18 yabancı uyruklu damadın da Aksaraylı gelinlerle dünya evine girdiğini söyledi.

Yabancı gelin ve damatların genel olarak Avusturya, Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Afganistan, Azerbaycan, İran ve İngiltere vatandaşı olduğu açıklandı. Aksaray Belediyesi Evlendirme Memurluğu, nikah kıyan her çifte Türk bayrağı ve fincan takımı hediye ediyor. Nikah Memuru Turgut Ceylan, “Belediyemize başvurarak nikah kıydırmak isteyen gençlerimize, Belediye Başkanımız Nevzat Palta’nın hediyesi olan Türk bayrağı ile fincan takımını başkanımız adına takdim ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile