Aksaray'da Çarsida Bayram Yogunlugu

Aksaray'da Çarsida Bayram Yogunlugu

Aksaray’da Ramazan Bayrami arifesinde kiyafet alisverisi yapmak için çarsiya çikan vatandaslar magaza ve sokaklarda yogunluk olusturuyor.

Aksaray’da Ramazan Bayrami arifesinde bayramlik kiyafet almak için çarsiya çikan vatandaslar magazalar ve sokaklarda yogunluk olusturuyor. Bayrama dair alisverislerini tamamlamak için son günü bekleyen vatandaslarin olusturdugu yogunlukla beraber esnaflar magazalarin önlerine de tezgah kurdu. Vatandaslar bayramliklarini raflardan tek tek seçerken, esnaflar bayrama özel raflar kurup indirim kampanyalari düzenledi.

Ramazan ayinin 15. gününden baslayan alisveris yogunlugunun arife gününde daha da arttigini belirten esnaflar bayramin bundan sonraki yogunluklarin önünü açtigini belirtti.

Esnaf Ramazan Bayraminin ardindan özel gün ve haftalarin yogunlugunun yasanacagini ifade etti.

Konfeksiyon alisverisinde yogunluk yasandigini ve yogunlugun bayram sonrasinda da devam edecegini belirten esnaf Haci Ramazan Coskun, "Ramazan’in 15. gününden itibaren ufak ufak basladi.

Son bir haftadir islerimiz çok sükür beklentinin üstünde oldu. Yogunlugu bu kadar beklemiyorduk ama çok sükür islerimiz iyi. Biz yogunlugun devam etmesini istiyoruz. Su an bayram yogunlugu, bayramdan sonra da bir kisim sözdür, nisandir olur. Ama insallah yogunlugun böyle devam etmesini bekliyoruz. Haliyle arifedir yogunluk olur. Bayramin ikinci, üçüncü gününden sonra yogunlugu bekliyoruz" dedi.

Esi ile birlikte bayram alisverisi yaptiklarini ve yogunlukta her magazanin kalabalik oldugunu belirten Oguzhan Apaydin, "Hazirliklarimizi alamiyoruz. Niye, çünkü tiklim tiklim. Yani bir AVM’den sira gelmedi. 50 kisi falan vardi. Bu sekilde her yer sira, yine aliyor muyuz aliyoruz. Her yer kalabalik, insanlar oruçlu olmasina ragmen hosgörülüler. Kiyafet aldik, bayram sekerini falan almistik önceden, eve giderken simdi iftar hazirliklarimizi yapacagiz" diye konustu.

Bayram alisverisi yapan Ramazan Bülbül ise "Bayram ihtiyaçlarimizi karsilamak için çarsiya çiktik. Evimizin ihtiyaçlarini aliyoruz. Herkese hayirli bayramlar dilerim. Evin ihtiyaçlarini, çocuklarin ihtiyaçlarini gördük. Bütün bayram ihtiyaçlarimizi giderdik. Bayrama hazirlik yapiyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile