Aksaray'da Çevre Kirliligine GPS'li Takip

Aksaray'da Çevre Kirliligine GPS'li Takip

Aksaray Belediyesi, çevre kirliligine neden olan düzensiz hafriyat dökümünü önlemek için GPS’li takiple çevre kirliliginin önüne geçti.

Aksaray’da hafriyat ve insaat moloz atiklari daha önce Hacilar Harmani Mahallesinde belirlenen bir alana dökülürken, mevcut alanin dolmasi ve çevresinde konutlasmanin artmasi sebebi ile mevcut alana dökülen atiklar görüntü kirliligine neden oldu. Sehre yakismayan bu görüntülerin ortadan kaldirilmasi için çalismalar baslatan Aksaray Belediyesi ekipleri, Gençosman Mahallesine yeni bir moloz döküm alani insa etti. Moloz döküm alaninin disindaki yerlere moloz ve insaat atiklari birakanlar için denetimler sürdürülüyor.

Aksaray’da çevre kirliliginin önüne geçmek için yürütülen çalismalari degerlendiren Belediye Baskani Evren Dinçer, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yayinlanan Hafriyat Topragi, Insaat ve Yikinti Atiklarinin Kontrolü Yönetmeligi dogrultusunda belediyemiz tarafindan hafriyatlarin depolanmasi ve bertaraf edilmesi konusunda çok önemli bir uygulama baslatilarak ‘Hafriyat Yönetim Sistemi’ olusturduk. Bu çerçevede ekiplerimiz tarafindan teknolojinin imkânlari kullanilarak gelistirilen ve uygulamaya konulan Hafriyat Yönetim Sistemi ile etkin bir hafriyat idaresi gerçeklestirilmeye baslandi. Belediyemiz bünyesinde Gençosman mevkiinde açilan döküm sahasinda toplanan hafriyatlari depolanmak ve bertaraf etmek için isleme aliyoruz. Aksaray Üniversitesi Kampüsü B kapisi karsisinda Hacilarharmani mevkiinde eski döküm sahasi olarak kullanilan alani döküme kapattik. Burada zabita noktasi olusturularak sahayi kontrol altina aldik. Eski hafriyat döküm alaninin temizlenmesi için çalismalara basladik. Ayrica kaçak döküm yapilan alanlar tespit edilerek uyari levhalarimizi astik” dedi.

Izinsiz hafriyat dökümü ile yasanan hak ihlali ve çevre kirliligi konusunda alinan önlemler çerçevesinde belediye tarafindan hafriyat topragi ve insaat-yikinti atiklari tasiyan araçlarin takibinin yapilmasi amaciyla araçlara GPS (Uydu Takip Cihazi) ve damper sensörü taktirma zorunlulugu getirdiklerini belirten Baskan Dinçer, “Gerekli sartlari saglayan firmalara ‘Hafriyat Topragi, Insaat-Yikinti Atiklari Tasima Izin Belgesi’ verilerek, 7/24 prensibine uygun sekilde denetimler gerçeklestiriliyor. Il genelindeki birçok araca GPS montaji yapildi. Bu araçlara tasima izin belgesi verildi.

Gelecek nesillerimize temiz bir sehir birakmak ve sehrimize yakismayan görüntülere mahal vermemek adina çalismalarimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile