Aksaray'da 'Ceza Infaz Kurumlari El Sanatlari Sergisi' Açildi

Aksaray'da 'Ceza Infaz Kurumlari El Sanatlari Sergisi' Açildi

Aksaray T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumundaki hükümlülerin el emegiyle hazirlanan ürünlerin yer aldigi sergi açildi.

Aksaray’da T Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumundaki hükümlülerin hazirladigi ürünlerin yer aldigi serginin açilisi gerçeklestirildi.

Bir birinden güzel el emegi göz nuru eserlerin yer aldigi sergi protokol ve vatandaslardan da yogun ilgi gördü. Sergi açilisina katilan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, sergi açilis töreninde yaptigi konusmasinda Millî Egitim Bakanligi ve Adalet Bakanligi arasinda yapilan protokol geregince Ceza Infaz Kurumunun talebi dogrultusunda Halk Egitim merkezi tarafindan görevlendirilen kurs ögretmenleri tarafindan infaz kurumundaki hükümlülere çesitli sanat dallarinda talebe göre kurslar verildigini söyledi.

Infaz kurumlarindaki hükümlülerin açilan kurslara katildigini, kurslar sonunda hükümlülerin el emegi eserlerin Cumhuriyetin 100. Yil kutlamalari kapsaminda sergilendigini kaydeden Vali Kumbuzoglu, birbirinden güzel el sanatlarinin çok güzel oldugunu kaydetti.

Konusmalarin ardindan 3 gün açik kalacak serginin açilisi gerçeklestirildi.

Vali Kumbuzoglu beraberindeki heyet ile sergilenen eserleri inceleyerek bilgi aldi.

Kentteki bir alis veris merkezinde gerçeklestirilen açilisa, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, Belediye Baskani Evren Dinçer, Cumhuriyet Bassavcisi Adem Aydemir, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Gökhan Oflaz, Baro Baskani Ferit Köse, Jandarma Komutani Albay Mehmet Ali Bayer, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile Ceza Infaz Kurumu yöneticileri ile davetliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile