Aksaray'da Engelsiz Yasam Merkezi Yüzleri Güldürüyor

Aksaray'da Engelsiz Yasam Merkezi Yüzleri Güldürüyor

Aksaray Belediyesi yaptigi çalismalarla engellilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Her detayin düsünüldügü Engelsiz Yasam Merkezi, adina uygun bir sekilde tüm engel gruplari düsünülerek tamamen “engelsiz” bir bina olarak hizmet veriyor.

Özel bireylerin hayat standardini yükseltmek amaciyla onlarin sosyal hayata katilimini arttirmak ve özgüvenlerini gelistirmek için gerekli tedbirleri almak, toplumda özel bireylerle ilgili farkindalik olusturmak ve onlarin haklarina saygili bir toplum yapisinin olusumuna yardimci olmak maksadiyla kurulan merkezde müzik, resim egitimi, dil ve konusma terapisi, özel egitim, duyu bütünleme, bagimsiz yasam becerileri egitimleri, sporla rehabilitasyon, ahsap boyama, taki, ebru sanati, tas boyama, tekstil kurslari düzenlenerek özel ihtiyaçli vatandaslarin hem sosyallesmelerine ayni zamanda el becerilerini gelistirmelerine katki saglaniyor.

Belediye Baskani Evren Dinçer, hayata geçirilen tüm çalismalarda engelli vatandaslari gözeterek çalistiklarini söyledi.

Her bireyin birer engelli adayi oldugunu hatirlatan ve engellilere karsi duyarli olunmasi temennisinde bulunan Baskan Dinçer, “Engelli vatandaslarimizin yasamlarini kolaylastirmak ve onlari toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kilmak, engelli vatandaslarimizin ihtiyaç ve taleplerini karsilamak ve onlarin günlük yasam içinde rahatlikla yerlerini alabilecek sartlari olusturmak için gayretle çalisiyoruz. Bizler de Aksaray’imizi engelsiz bir sehir haline getirmek için tüm ekibimizle birlikte var gücümüzle çalisiyor ve engelleri hep birlikte asiyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdigimiz tüm projelerimizde engelli kardeslerimizi gözeterek hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bu vesile ile Engelliler Haftasi’nin, engelli vatandaslarimiza karsi olan hassasiyetin artmasina katki saglayacagini ümit ediyor, tüm engelli vatandaslarimiza ve onlarin her an yaninda olan kiymetli ailelerine saglik, mutluluk ve huzur diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile