Aksaray'da Iftara Dakikalar Kala Tatli Telas

Aksaray'da Iftara Dakikalar Kala Tatli Telas

Aksaray’da iftara dakikalar kala kimisi evden çikan kimisi de isten çikan vatandaslarin tatli telasi hem trafige hem de pide kuyruklarina yansidi.

Iftar saatine dakikalar kala firinlara akin eden Aksaraylilar sicak pide kuyrugu gelenegini sürdürüyor. Firinlarin önünde olusan uzun kuyruklar, Ramazan ayinin heyecanini yasatiyor. Firin çalisanlari da yogun talebe yetisebilmek için hummali bir çalisma sergiliyor. Ramazan ayinin gelenegi haline gelen sicak pideleri alan vatandaslar heyecan içinde evlerinin yolunu tutarken, uzun kuyruklari beklemek istemeyen bazi vatandaslar da firinlara gelerek çikan ekmekleri almayi tercih ediyor. Hem alisverise hem de isten eve giden vatandaslarin araçlari ise trafikte yogunluga neden oluyor. Özellikle sehir merkezinde araç trafigi uzadikça uzuyor.

Iftara dakikalar kala alisverise çiktigini anlatan Emre Aydogdu, "Ekmegimi aldim sicacik aileme götürmek için. Bugün çok güzel geçti. Bu telasta gittim suyumu doldurdum. Salgam suyumu aldim. Bunlar soframizin olmazsa olmazi, tatlimizi aldik. Son dakikalari bu sekilde degerlendirdik" dedi.

Sezgin Kalkan ise "Pide alip eve gidiyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile