Aksaray'da Kaçırılan Çocuğun Operasyonla Kurtarılması

Adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı Şüphelilerin ifadelerinde, 'yaralı yakalanan Ferhat K'nın yönlendirmesiyle olayı gerçekleştirdiklerini, kaçırdıkları çocuk için 1 milyon lira fidye isteyeceklerini' söyledikleri öğrenildi.

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunda 10 yaşındaki çocuğun kaçırılmasıyla ilgili adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, gözaltına aldığı 3 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Ortaköy Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Hazar D. ve Batuhan K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonda yaralı olarak yakalanan Ferhat K.'nin anneannesi olduğu belirtilen, suça yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla gözaltına alınan A.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların ifadelerinde, 'Ferhat K'nin yönlendirmesiyle olayı gerçekleştirdiklerini, çocuk karşılığında 1 milyon lira fidye isteyip aralarında paylaşacaklarını' söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan, Ferhat K'nin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Ortaköy ilçesinde, 21 Ağustos'ta bir akaryakıt istasyonuna gelen maskeli ve silahlı 2 saldırgan, bir kişiyi yaralayıp, 10 yaşındaki Egemen Samet Dinç'i kaçırmıştı. Ankara'dan gelen özel harekat polislerinin de katılımıyla bir eve düzenlenen operasyonda, çocuk kurtarılmış, evdeki biri yaralı 2 şüpheli yakalanmıştı. Olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alınmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile