Aksaray'da Kontrolden Çikan Otobüs Bahçe Duvarina Çarpti Açiklamasi 8 Yarali

Aksaray'da Kontrolden Çikan Otobüs Bahçe Duvarina Çarpti Açiklamasi 8 Yarali

Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tira, arkadan gelen yolcu otobüsü çarpti. Çarpmanin etkisiyle kontrolden çikan otobüs bir fabrikanin bahçe duvarina çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kisi yaralandi.

Kaza saat 02.00 siralarinda Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakir’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakali demir profil yüklü tir, önüne aniden geçen Sammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakali otomobili son anda fark ederek ani fren yapti. Ani fren yapmasiyla birlikte tirin arkasindan seyreden Istanbul - Adiyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakali yolcu otobüsü tira arkadan çarpti. Çarpmanin etkisiyle kontrolden çikan otobüs bir fabrikanin bahçe duvarina çarparak durabildi. 21 yolcunun bulundugu otobüs kazasinda otobüs soförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kisi yaralandi. Kazayi gören diger sürücüler durumu hemen 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekiplerince ilk müdahalesi yapilan 3 yarali ambulanslarla Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine kaldirilirken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapildi. Hastanede tedavi altina alinan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken, tir ve otomobil sürücüsü gözaltina alindi.

Yasanan kazayi anlatan tir sürücüsü Muhammet T., “Sahin bir gitti bir geldi derken, ben tanimiyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptim. Çok sert fren yapmadim aslinda yavastim ben, otobüs de vurmus arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakir’a gidiyordum” dedi.

Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Sahin taksi tirin önünde ani fren yapti. Tir soförü de ona vurmamak için ani fren yapiyor. Otobüste ona vurmamak için saga kirinca duvara vuruyor. Iyi ki de duvara vurmus. Direk tira vursaydi çok kötü olurdu” diye konustu.

Kazanin ardindan yolcular otobüs firmasi tarafindan olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan baska bir otobüse tasindi.

Kazayla ilgili tahkikat baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile