Aksaray'da Sehitler Için Kurani Kerim Okutulup Dualar Edildi

Aksaray'da Sehitler Için Kurani Kerim Okutulup Dualar Edildi

Irak’in kuzeyindeki Pençe Kilit Harekati bölgesinde sehit olan 12 asker için Aksaray Ulu camide ‘Sehitlerimize Dua’ programi düzenlendi.

Programda, bölücü terör örgütünün alçak saldirilarinda vatan topragina düsen 12 sehit için Kur’an-i Kerim tilaveti okundu. Bestepe Millet Cami Bas Imam Hatibi Kurra Hafiz Fatih Kaya ve Ahmet Hamdi Akseki cami imam hatibi Mansur Sagir’in istirak ettigi Kur’ani Kerim ve dua programina yüzlerce Aksarayli katilim sagladi. Programda sehitler için dua edilerek Kur’an-i Kerim okundu, ardindan teröre lanet edildi.

Dua sonrasinda konusan Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, “Hain saldiri sonucu kaybettigimiz 12 vatan evladimiz bizleri derinden üzdü. Hepimizin basi sag olsun. Hain terör örgütlerini lanetliyoruz. Bu topraklari kanlari ve canlari ile bizlere vatan yapan, istiklal ve Istikbalimiz için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi saygiyla rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Bize bu vatani emanet eden sehitlerimize, gazilerimize sükran borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Devletimiz sehitlerimizin kanini yerde birakmadi, birakmayacak. Bizler de bu vatan ugruna canlarini feda eden sehitlerimizin için mukaddes degerlerimize sahip çikacagiz’’ dedi.

Programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, Belediye Baskani Evren Dinçer, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katilim sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile