Aksaray'daki Küçük Adana'da Geçim Seraciliktan

Aksaray'daki Küçük Adana'da Geçim Seraciliktan

Aksaray’in merkeze bagli bin 300 nüfusa sahip Gücünkaya köyünde yasayan köy halki seracilik yaparak geçimini sagliyor.

Nüfusun yüzde 80’inin tarim ve hayvanciliktan geçimini sagladigi Aksaray’da her geçen yil gelisen tarim ve hayvancilik büyümeye devam ediyor. Merkeze bagli bin 300 nüfuslu Gücünkaya köyünde ise köy halki seracilik yaparak geçimini sagliyor. Hemen her evin önünde en az 2 adet sera bulunurken, köy halki domates, salatalik, biber, patlican gibi tüm sebzelerin yani sira fide üreterek satisa sunuyor.

Çocukluklarindan beri seracilik yaptiklarini anlatan Serpil Ok (50), “Çocuklugumuzdan beri bu isi yapiyoruz. Köyümüzün ekmek teknesi, gelir kaynagi, bizim isimiz de bu. Anne, baba ve ebeden gelme bir meslek. Köyümüzün bütün halki fidecilik yapar, sebzecilik yapar, seralarda domates, salatalik, biber yetistirilir, fideler yetistirilir. Köyümüzün isi bu” dedi.

Gücünkaya köyünün ’küçük Adana’ oldugunu belirten Ismail Ok (59) ise, “Ben dogdugumdan beri, ebelerimizden, dedelerimizden ögrendigimiz gibi bu isi yapiyoruz. Simdi hala devam ediyoruz. Subat ayinda baslar Mayis’in sonuna kadar devam ederiz. Fide yetistiriyoruz. Diger günlerde de sebze üzerinde çalisiriz. Yani burasi küçük bir Adana. Bizim gelirimiz bu. Bütün köy geçimini sera üzerinden saglamaktadir. Domates, biber, fasulye, salatalik, patlican gibi sebze üzerinde her sey burada yetistirilir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile