Aksaray'daki Sel Sonrasi Kayip Bebegi Arama Çalismasi Devam Ediyor

Aksaray'daki Sel Sonrasi Kayip Bebegi Arama Çalismasi Devam Ediyor

Aksaray’da önceki gün gece saatlerinde meydana gelen 1 kisinin hayatini kaybettigi, yaralananlar ve kayiplarin oldugu sel felaketinde kayip olan bebegi arama çalismalari devam ediyor.

Aksaray’da pazar gün saat 20.30 siralarinda Sevinçli, Gücünkaya köyleri ile Kireçlik mevkiinde meydana gelen saganak yagistan kaynakli sel afeti meydana geldi. Afetin ardindan kriz masasi olusturularak çalismalara baslandi. Sel sirasinda sürüklenen araçlar oldugu ortaya çikti. Felakette 1 kadin hayatini kaybederken, yaralanan 14 afetzedenin hastanede tedavisi yapildi. Güzelyurt ilçesinden Aksaray’a gelirken araçlariyla sele kapilan ailenin ise 3 aylik bebekleri sele kapilarak kayboldu. Bir vatandas da motosiklette 2 kisinin sele kapilmis olabilecegi seklinde ihbarda bulundu ancak bununla ilgili resmi bir müracaat olmadi.

Sel felaketinin ardindan kayip 3 aylik bebegi arama çalismalari ise selin vurdugu yol güzergahi, Uluirmak kanali ve çevresindeki tarim arazileri olmak üzere yaklasik 12 kilometre uzunlugundaki alanda devam ediyor. Il Afet Acil Durum (AFAD) basta olmak üzere Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), itfaiye, jandarma, polis olmak üzere üzere 250’den fazla görevli arama çalismasi yapiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile