Aksaray'dan Deprem Bölgesine 20 Tir Yardim

Aksaray'dan Deprem Bölgesine 20 Tir Yardim

Aksaray’da deprem bölgesindeki vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilamak için baslatilan yardim kampanyasinda vatandaslar yogunluk olusturdu.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremler sonrasi bölgeye gönderilmek üzere yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da yardimlar toplanmaya devam ediyor. Aksaray’da birçok kurum ve kurulusun basvurusu ile Il Kriz Yönetimi tarafindan baslatilan yardim kampanyasinda 8 farkli nokta belirlendi. Vatandaslara battaniye, yorgan, temel gida maddeleri basta olmak üzere ayni ve nakdi yardim getirmeleri çagrisinda bulunuldu. Il Kriz Yönetimi’nin çagrisinin ardindan yardim toplama noktalarinda yogunluk olusturan vatandaslar yardim malzemelerini teslim ederken, gün içerisinde 20 yardim tiri yola çikarildi. Sabah saatlerinde baslayan yogunluktan dolayi gece saatlerine kadar yardim toplama çalismasinin devam edecegi duyuruldu.

Vatandaslarin yogun destegi oldugunu belirten Il Kriz Yönetim Sorumlusu ISKUR Il Müdürü Mahmut Akkus, “Yardim tirlarimizi deprem bölgesindeki yardim bekleyen vatandaslarimiza süratle göndermeye çalisiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nde de çalismalarimiz devam ediyor. Organizedeki isverenlerimizin de yogun ve ciddi destekleri var. Yine vatandaslarimizin Aksaray’in dört bir yaninda herkesin ciddi katkisi var. Gerçekten görülmeye deger vatandaslarimiz, hatta çocuklarimiz küçük arabalardan tutun da oyuncaklarindan kendileri için degerli olan her seyi buraya ilettiler. 20’ye yakin yardim tirimiz hareket etti. Bu 10 tane ilimize de hemen hemen önemli oranda yardimimiz ulasmaya çalisiyor. Bu vesileyle bütün vatandaslarimiza bu kampanyaya vermis olduklari desteklerden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Hem yardim malzemeleri getirdigini hem de kampanyada görev aldigini belirten Recep Teke (20), “Kendi imkanlarimiz dogrultusunda yardimimda bulunduk. 3-5 arkadas toplandik, karinca kararinca yardimda bulunduk. Baktik burada da sartlar zor, sartlar geregince bizde buraya yardim etmek istedik. Arkadaslarimizla 4-5 arkadas burada yardim ediyoruz. Insallah orada zor durumda olan insanlar için de elimizden ne gelirse yapmaya devam edecegiz. Dün de bir sarsinti oldu, burada haliyle biz bile çok korktuk oradaki arkadaslarin ne durumda yasayabilecegini, ne durumda olduklarini iyi kötü anladik. O yüzden biz de yardim etmek istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile