Aksaray'in Bilim Merkezi Standi TEKNOFEST'te

Aksaray'in Bilim Merkezi Standi TEKNOFEST'te

Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023 yarismasinda Aksaray Belediyesi de yerini aldi.

Türkiye ve dünyadan binlerce takim ve yüzbinlerce katilimcinin basvurdugu TEKNOFEST 2023 teknoloji yarismalarinda; Aksaray Belediyesi, FPN Drone Yarisina ve Insanlik Yararina Teknoloji takimlarina destek verdi. 2022 yilinda Samsun’un ev sahipliginde gerçeklestirilen TEKNOFEST bu yil ise Istanbul’da yapildi. 27 Nisan tarihinde baslayan yarismalar 1 Mayis’ta sona erdi. Istanbul Atatürk Havalimani’nda düzenlenen festivalde yer alan Aksaray Belediyesinin standi özellikle gençler tarafindan büyük ilgi gördü. Standi ziyaret eden gençler Aksaray Bilim Merkezi’nin açtigi sergiyi gezerek keyifli vakit geçirdi. Aksaray Belediyesi ev sahipliginde festival alanina giden Aksarayli gençlerde Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde hayata geçirilen teknolojik ürünleri inceleme firsati elde etti.

Aksaray’da gençlerin kendilerini gelistirebilmeleri için her türlü imkâni seferber eden Belediye Baskani Evren Dinçer, TEKNOFEST alanina kurulan stant ile ilgili yaptigi açiklamada, “TEKNOFEST demek Türkiye’nin gelecegi olan gençlerimizin büyük hedefleri demek. Biz de Aksaray Belediyesi olarak ülkemizin yarinlari olan gençlerimiz için, her alanda birçok projeyi gerçeklestiriyoruz. TEKNOFEST gibi teknoloji yarismalarina Aksarayli gençlerimizin en güzel sekilde hazirlanmasi becerilerini ve yeteneklerini sergilemeleri için Aksaray Bilim Merkezimizi faaliyete geçirdik. Bu noktada yerli, milli ve özgün teknolojileri gelistirecek gençlerimizi yarinlara tam donanimli olarak hazirlamak için gece gündüz çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile