Aksaray'in Cografi Isaretli Tahinli Pidesi Yurtdisina Gönderiliyor

Aksaray'in Cografi Isaretli Tahinli Pidesi Yurtdisina Gönderiliyor

Aksaray’da Ramazan ayinin vazgeçilmezlerinden Cografi Isaret Belgesine sahip tahinli pide, hem yurt içinde hem de yurt disinda da iftar ve sahur sofralarina lezzet katiyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan 2021 yilinda Cografi Isaret Belgesi alarak tescillenen Aksaray Tahinlisi, iftar ve sahur sofralarinin vazgeçilmezi oldu. Hamurunda bugday unu, kepekli bugday unu, su, toz seker, kuru maya, tereyagi kullanilan tahinli, sahurda tüketenlerin tok kalmasini saglarken, iç harcinda tahin ve zeytinyaginin kullanilmasi ise susuzluk hissi olusturmuyor. Tahinli sade, sekerli ve cevizli olmak üzere üç farkli sekilde üretiliyor. Aksaray Tahinlisi lezzetiyle çevre illere kendisini kisa sürede duyururken, yurt disinda bulunan çok sayida Aksarayli gurbetçi dolayisiyla yurtdisinda da ciddi bir sekilde tanitiliyor. Tahinli pide üretimi sabah erken saatlerde baslarken, kimi vatandaslar erken saatte, kimileri de iftar öncesi tahinlisini aliyor. Bazi vatandaslar da yurtdisinda yasayan akrabalari için çok sayida siparis verip, özel paketlerle yurtdisina gönderiyor. Yurtdisinda yasayan bazi gurbetçiler de firinlari arayip dogrudan firinlardan tahinli pide siparisi veriyor.

"Aksaray tahinlisine yurtdisindan birçok ülkeden talep geliyor"

Tahinli pide ustasi Ali Osman Bozdag (42), “Cografi isaret belgesine sahip olan Aksaray Tahinlisi sadece sehrimizin degil özellikle bölgemizin ve tüm Türkiye’nin lezzetleri arasinda yer almaktadir. Aksaray tahinlisine yurtdisindan birçok ülkeden talep geliyor. Özellikle yurtdisinda yasayan gurbetçilerimiz hasret gidermek için buradan tahinli siparisi veriyor. Aksaray Tahinlisine yurtdisindan birçok ülkeden talep geliyor. Gurbetçilerimizin sayesinde tahinlimiz yurtdisindaki yabanci vatandaslar tarafindan da tüketiliyor. Sabahin erken saatlerinde basladigimiz tahinliyi iftar saatine kadar üretmeye devam ediyoruz. Sahurda siklikla tüketilen tahinlimiz gün boyunca susuz ve tok hissiyati veriyor. Bunun sayesinde de vatandaslarimiz tahinliyi daha çok tercih ediyor. Tahinliyi 3 farkli çesitte üretiyoruz; sade, cevizli, sekerli ve isteyene de seker ile cevizli karisik yapiyoruz. Genelde sahurda tüketildigi için vatandaslarimiz sadeyi daha çok tercih ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile