Aksaray'in Lavanta Bahçesinde Bahar Bakimlari Yapildi

Aksaray'in Lavanta Bahçesinde Bahar Bakimlari Yapildi

Aksaray’da belediye tarafindan olusturulan lavanta bahçesinin yaz döneminde görsel bir sölen olusturmasi için bakimlari yapildi.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in girisimleri ile 20 bin metrekare arazi üzerine 16 bin lavanta fidesinin dikimini gerçeklestirmisti. Yaklasik 5 yil boyunca her mevsim özenle bakimi yapilan lavanta bahçesinde yabanci otla mücadele, çapalama ve gübreleme gibi çalismalar yapildi. Lavanta bahçesi ile vatandaslarin aileleri ile birlikte hos vakit geçirebilecekleri sehre yeni sosyal donati alanlari olusturmayi planlayan Aksaray Belediyesi, tarim sehri Aksaray’da tibbi aromatik bitkilerin yetisebilecegini de gösterdi. Lavanta Bahçesi, üreticiler için de model bir üretim alani oldu.

Belediye Baskani Evren Dinçer, lavanta bahçesinin görülmeye deger oldugunu belirterek, “Tarimda bir marka olan sehrimizde aromatik bir bitki olan lavantanin, turizm ve endüstriyel olarak degerlendirilmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sehrimizin bir potansiyelini daha açiga çikarttigimiz lavanta bahçemizin bakimlarini yaptik. Bu projemiz ile tarim ve turizmi bulusturduk. Çiftçilerimizin buradan elde ettikleri deneyimleri kendi tarlalarinda uygulayarak alternatif ürün yetistirebileceklerini gösterdik. Yaz geldiginde lavantalarimiz çiçek açacak ve hemsehrilerimiz essiz bir manzaranin yaninda doga ve tabiat ile bas basa kalabilecegi bu alandan en güzel sekilde istifade edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile