Aksaray Jandarmadan Dügünlere Maganda Operasyonu Açiklamasi 5 Gözalti

Aksaray Jandarmadan Dügünlere Maganda Operasyonu Açiklamasi 5 Gözalti

Aksaray’da ilçe, belde ve köylerde gerçeklestirilen 5 ayri dügüne gerçeklestirilen operasyonda, havaya ates açtigi belirlenen 5 magandayi gözaltina aldi. Yapilan aramalarda 5 silah, 4 tüfek ve 200’ün üzerinde mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Il Jandarma Komutanligi tarafindan dügünlerde yasanan silah atma olaylarina karsi olusturulan “Mutluluga Kursun Sikma” Projesi çerçevesinde sivil jandarma ekipleri ilçe, belde ve köylerde yapilan dügünlere girdi. Vatandas gibi dügünleri takip eden jandarma ekipleri 5 ayri dügünde havaya ates açildigini tespit ederek, Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde 6 ayri adrese operasyon düzenledi.

Dügünlerde havaya ates açan 5 süpheli suçüstü yakalanarak gözaltina alinirken, yapilan aramalarda 2 adet ruhsatli tabanca, 1 adet ruhsatsiz tabanca, 4 adet ruhsatsiz av tüfegi, 2 adet kuru siki tabanca, 193 adet tabanca fisegi, 20 adet 7,65 mm tabanca fisegi ve 1 adet sarjör ele geçirildi. Gözaltina alinan 5 süpheli sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürülürken, olayla ilgili sorusturma baslatildi.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan yazili açiklamada, “Aksaray Il Jandarma Komutanliginca, sorumluluk alanlarimizda yapilan dügün, nisan ve asker eglenceleri gibi faaliyetlerde, silahla ates etme olaylarinin önlenmesi, vatandaslarimizin huzur ve güven içerisinde dügünlerini yapmalari için titiz ve gayretli çalismalarimiza gece gündüz demeden araliksiz olarak devam edilecektir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile