Aksaray Otogarinda Bayram Yogunlugu

Aksaray Otogarinda Bayram Yogunlugu

Aksaray Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde (ASOT) bayrami memleketinde geçirmek isteyen vatandaslarin yogunlugu yasaniyor.

Yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da 9 günlük bayram tatilinin telasi devam ediyor. Ramazan Bayramini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaslar ASOT’a gelerek seyahatleri öncesi yogunluk olusturdu. Bayram tatili sebebiyle artan talepleri karsilayabilmek için birçok otobüs isletmesinin ek seferler koydugu ögrenilirken, hafta sonunu firsat bilen vatandaslarin memleketlerine ve tatil yapmak istedikleri bölgelere gitmek üzere otogara geldigi görüldü.

Otobüs isletmecileri tarafindan Aksaray’dan en çok Güneydogu, Dogu Anadolu, Marmara ve Akdeniz bölgelerine seferlerin yogun oldugu belirtildi. Özellikle sinavlarini tamamlayan üniversite ögrencilerinin bayram tatiline günler öncesinden gittigini belirten otobüs isletmecileri, ögrencilerle baslayan yogunlugun bayram arifesine kadar devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Izmir’den Nigde’ye gitmek için Aksaray’da aktarma yapan Murat Akkoyun (39), "Hayirli Ramazanlar diliyorum. Rabbim tekrarina kavusmayi nasip eylesin. Nasip olursa 9 günlük bayram tatiline girdik. Bu bayram tatilini memleketimizde geçirmeyi niyet ederek yola çiktik. Izmir’den Nigde istikametine gidiyoruz" dedi.

Bayram nedeni ile yogunluk yasandigini belirten otobüs isletmecisi Cavit Çitak ise "Yogunluk genellikle disardan Istanbul, Izmir, Ankara ve diger sehirlerden merkezimize ama Iç Anadolu’dan Aksaray’imizdan da Güneydogu, Akdeniz ve Dogu Anadolu Bölgelerine daha çok yogunluk var. Yolcularimiz daha çok o tarafa gidiyor. Büyüksehirlerden merkezimize ek seferlerimizi yapiyoruz. Gücümüzün yettigi, araçlarimizin yettigi kadar ek seferlerimizi yapiyoruz. Bayramin hayirli ugurlu olmasini diliyoruz. Allah’tan kazasiz belasiz saglikli sihhatli nice bayramlari temenni ediyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile