Aksaray POMEM 29. Dönem Mezunlari Yemin Etti

Aksaray POMEM 29. Dönem Mezunlari Yemin Etti

Aksaray Sehit Önder Güzel Polis Meslek Egitim Merkezi’nde (POMEM) 9 aylik egitim sürecini tamamlayan 750 kadin polis adayi için yemin ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Aksaray Sehit Önder Güzel Polis Meslek Egitim Merkezi 2023 yili 29. Dönem mezunu polis adaylarinin yemin ve mezuniyet töreni Aksaray Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ailelerin coskulu katilimiyla yapilan törende dönem birincisi olan Esra Alanka mezuniyet kütügüne plaka çakti. 750 ögrenci, ailesi ve protokolün önünde Polis Okulu marsini seslendirdikten sonra yemin ederek meslege ilk adimini atti. Yemin töreninin ardindan selamlama yapan ögrenciler kep firlatti. Duygu dolu anlar yasayan polis adaylari kep firlattiktan sonra gözyaslari esliginde birbirilerine sarilarak tebrik etti. Daha sonra kapilarin açilmasiyla aileleri de kizlarinin mutluluguna ortak oldu.

“Güzel bir baslangicin esigindeyiz”

"Bugün gurur, heyecan ve biraz da hüznümüz var" diyen Vali Mehmet Ali Kumbuzoglu, “Bu mezuniyet töreni çok farkli duygularla bizleri bir araya getirdi. Allah’a sükrediyoruz, iyi ki varsiniz. Gururluyuz çünkü burada uzun ve zorlu bir egitimden sonra hak edilmis ve emek verilmis bir basari var. Heyecanliyiz çünkü hayatimizi kazanmak adina kendimiz ve ailemiz için yeni ve güzel bir baslangicin esigindeyiz. Biraz da hüzünlüyüz çünkü bu mezuniyet ayni zamanda bir veda programidir. Güzel vatandaslarimizin hepsi ile bu sekilde bir araya gelemeyecegiz. Helallesip birbirimize veda edecegiz. Sevgili gençler, degerli polis arkadaslarim. Cumhuriyetin 100. yilinda Türkiye Yüzyilini insa edebilmek için bugünden itibaren Aksaray’dan Anadolu’nun dört bir kösesine dagilacaksiniz. Hilalin dalgalandigi her yerde sizler birer yildiz olacaksiniz. Artik sadece kendi anne ve babalarinizin degil bu toplumun bu ülkenin bu devletin evlatlari olacaksiniz” dedi.

20 Mart 2023’de egitimlerin basladigini belirten Sehit Önder Güzel POMEM Müdürü Niyazi Turgay ise “9 ay süreyle devam eden 29.Dönem POMEM egitimimize teorik ve uygulamali egitimler ile yine emniyet müdürlüklerimizle son verdik. Uygulamali mesleki egitim, meskûn mahal egitimi, temel atis egitimi ile birlikte suç ve suçla mücadelede bütün ögrencilerimizi donanimli hale getirdik. Egitim alan tüm ögrencilerimize, kahraman polis teskilatinda görev alacak, her türlü silahi kullanabilecek, suç ve suçlularla mücadelede sorumluluklarini bilen hukuk ve hukukun üstünlügüne dayali bilgilerle bugün burada yaptiklari yeminle emniyet kadrolarina güç verecekler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile