Aksav Genel Müdürü Kumsal, Konysiad'ın Konuğu Oldu

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, Altın Portakal Film Festivali ile ilgili bilgi verdi.

KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Antalya'nın Altın Portakal gibi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığına dikkati çekti. Altın Portakalı'ın daha etkin hale nasıl getirileceğinin tartışılmasını isteyen Kaplan, ''Dünya film festivali yapmak için atılması gereken adımların masaya yatırılması lazım. Antalya'nın Cannes'dan eksiği yok, fazlası var'' dedi.

Altın Portakal Film Festivali'ne, KONYSAİD olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını vurgulayan Kaplan, Göksel Kumsal'a kendilerini bilgilendirdiği için teşekkür etti.

AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal da 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ''Mizah, Muhalefet ve Demokrasi'' ana teması üzerine şekillendirileceğini ifade etti.

Ulusal ve uluslararası uzun, ulusal kısa metraj ve ulusal belgesel film yarışmalarının yapılacağını kaydeden Kumsal, Altın Portakal'a bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 44 film, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'na 254 film ve Ulusal Belgesel Film Yarışması'na 111 filmin başvurduğunu belirtti.

En İyi Film Ödülü'nün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 2 yıl içinde çekeceği yeni filminin bir bölümünü yönetmelikte belirtilen kriterlere uygun olarak Antalya'da çekmesi halinde teşvik amacıyla 70 bin lira değerinde Antalya Teşvik Ödülü'nü de ihdas ettiklerini dile getiren Göksel Kumsal, toplamda 765 bin lira ödül dağıtılacağı söyledi.

Hülya Avşar'ın jüri başkanı olması noktasında yaşanan tartışmaları çok anlamlı bulmadığının da altını çizen Kumsal, şöyle konuştu:

''Sayın Avşar gibi değerli birçok isim var. O isimlerden birisi de elbette jüri başkanlığı yapabilirdi. Biz sayın Avşar'ı tercih ettik. Ayrıca iddia edildiği gibi jüri başkanının diğer jüri üyelerini etkilemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Sadece oyların eşitliği halinde oyunun çift oy olarak değerlendirilmesi söz konusu. Bunun tartışılması ne kadar gerekli onu halkın takdirine bırakıyorum.''

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Güç Gönel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile