Aksehir Belediyesi Çilek Senligine Yogun Ilgi

Aksehir Belediyesi Çilek Senligine Yogun Ilgi

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi tarafindan bu yil ilk kez olarak Çakillar Mahallesinde düzenlenen Çilek Senligi renkli görüntülere sahne oldu.

Yogun katilimin oldugu Çilek Senligi; Aksehir Belediyesi Mehter Grubu ve Aksehir Belediye Spor Kulübü Halk Oyunlari ekibinin gösterileriyle basladi.

Senlik açilisinda bir konusma yapan Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, “Aksehir Belediyesi olarak, bu yil ilk kez düzenledigimiz Çilek Senligimize hepiniz hos geldiniz. Bildiginiz gibi Çakillar Mahallemizin bereketli topraklarinda uzun yillardir çilek yetistiriciligi yapilmaktadir. Kendine has aromasi, tadi ve lezzetiyle ünlü çileklerimiz Türkiye’de oldugu gibi dünyanin çesitli ülkelerinden de talep görmektedir. Ilçemizde; Atakent, Cankurtaran, Çakillar, Çamli, Çimendere, Engili, Ilicak, Saray ve Yaylabelen mahallelerimizde toplamda 2 bin dekar alanda yillik 4 bin ton çilek üretimi yapilmaktadir. Çileklerimizin hasadina bu yil mayis ayinda baslandi ve insallah Kasim ayina kadar üretim hizla devam edecektir. Bu yil çilegimizin üreticilerimizin yüzünü güldürecegini umuyoruz. Pandemi döneminde geçen iki yilda üretimin ve üretmenin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha anladik. Çakillar Mahallemiz ve diger üretici hemserilerimiz bu dönemde de özveriyle üretmeye devam etmistir. Ben emeklerinden dolayi kendilerine tesekkür ediyorum. Üreten, çabalayan ve emek verilen her sey gerçekten çok kiymetli. Bu senligimizi geleneksel hale getirmeyi, gelecek yil Çamli sonraki yil da Yaylabelen mahallemizde yapilmasini planlamaktayiz. Bu arada Çakillar Mahallemize yaptigimiz hizmetlerden de kisaca bahsetmek istiyorum. Mahalle halkimizin talebi üzerine 2019 yilinda, yan tarafimizda bulunan dügün salonunu sizlerin hizmetine sunduk. Gençlerimize bir hali saha kazandirdik. Çocuklarimiz için yeni parklar yaptik ayrica bakim ve onarim çalismalarina hassasiyetle takip ediyor, onlara konforlu oyun alanlari sagliyoruz. Yine bu yil hizmete sunulan, üretime katki amaciyla çilek alim rekabetinin artirilmasi ve daha fazla alici olmasi için 2 adet hal dükkâni yaparak hizmetinize sunduk. Geçtigimiz yil sulama kooperatifimize 30 bin bedelle sondaj borusu alimi gerçeklestirerek mahalle kooperatifimize hibe ettik. Mahallemizin geçmis yillarda eksik kalan kanalizasyonu geçen yil tamamlandi, yollarimizin bir kismi geçen yil düzenlenerek hizmete sunuldu kalan yerlerin yapimini bu yil planladik, insallah önümüzdeki günlerde yapimina devam edilecektir. Her mahallemize oldugu gibi Çakillar Mahallesi halkina da en iyi hizmeti sunmaya gücümüz yettigince devam edecegiz. Ben inaniyorum ki bu gayret ve çabalarla Çakillar Mahallemiz hep daha ileriye dogru gidecektir. Sizleri ayrica bu yil cosku ile kutlayacagimiz 5-10 Temmuz 63.Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligimize hepinizi davet ediyorum. Bu gecenin de güzel ve coskuyla geçen bir senlik olmasiyla dilegiyle katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyor, senlikte emegi olan herkesi gönülden tebrik ediyorum” diye konustu.

Baskan Akkaya’nin konusmasinin ardindan Konya-Bozkirli Sanatçi ve TRT Seksenler dizisi oyuncusu Sami Çelik bir konser verdi. Hareketli sarkilari ile senlik alanini dolduran vatandaslara keyifli saatler geçirten Sami Çelik, “Türkiye’de ilk 10’da izlenen programlardan birisi TRT1’de yayinlanan Seksenler Dizisidir. Bu dizide Aksehir Kiraz’ini gündeme getirdim. Bir yeni dizimde de insallah Aksehir Çakillar Çilegini ekranlara tasiyacagim sizlere söz veriyorum” diye konustu.

Aksehir Belediyesi bünyesinde ilk kez düzenlenen Çilek Senligi’nde Ödüllü En Güzel Çilek yarismasi da yapildi. Jüri Baskanligini Selçuk Üniversitesi Aksehir Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç .Dr. Abdullah Kurt’un yaptigi yarismada derece alan en iyi çilek yetistiricilerine de senlige katilan protokol tarafindan tarim aletleri ve çesitli hediyeler verildi.

Çakillar Mahallesi’ndeki Çilek Senligi’ne; Aksehir Belediye Baskani Dr. Salih Akkaya, Aksehir Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, Aksehir Ilçe Saglik Müdürü Muhammet Sait Yalçin, AK Parti Aksehir Ilçe Baskani Abdurrahman Çardakoglu, Aksehir Ziraat Odasi Baskani Aziz Bingül, Aksehir Belediye Baskan Yardimcisi Mevlüt Yigit, Aksehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Gürdal, Selçuk Üniversitesi Aksehir Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Kurt ile vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile