Aksehir'de Muhtarlar Günü Etkinlikleri

Aksehir'de Muhtarlar Günü Etkinlikleri

Konya’nin Aksehir ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle çesitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklerin ilki Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk Aniti önünde gerçeklesti. Anita muhtarlar adina Muhtarlar Dernegi Baskani ve Altuntas Mahallesi Muhtari Hursit Sun tarafindan çelenk sunuldu. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Muhtarlar Dernegi Baskani ve Altuntas Mahallesi Muhtari Hursit Sun tarafindan günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapildi. Konusmanin ardindan tören sona erdi. Cumhuriyet Meydani’ndaki törene Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Kaymakamlik Yazi Isleri Müdürü Adem Büyükçanga, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ibrahim Gülcü ve mahalle muhtarlari katildi.

Muhtarlar Günü kapsaminda diger etkinlik ise Aksehir Belediyesi Hidirlik Sosyal Tesislerinde gerçeklestirildi.

Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya burada yaptigi konusmada, muhtarlik müessesesinin önemine dikkat çekerek, “Muhtarlik müessesesi 1829 yilindan bu yana devam eden, her geçen gün önemini artiran, demokrasi zincirimizin ilk halkasidir. Halkimizin beklentilerini ilgili kurumlara iletilmesinde halkimizin basvurdugu ilk kapidir. Arada bir köprüdür ve bu anlamda çok önemli bir müessesedir. Bunun içindir ki 1829 yilindan beri bu müessese her geçen gün daha da güçlenerek, kiymetlenerek devam ediyor. Cumhurbaskanimiz da bunu her vesileyle vurguluyor. Sizlere devletimizin tasradaki uç beyleri desek belki de abarti olmaz. Belediye olarak bizlerin gözü ve kulagisiniz. Çünkü mahallelerinizdeki hemsehrilerimizin beklentilerini taleplerini alip bizlere ulastirmada önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bu noktada sizlere tesekkür ediyor, yürekten kutluyorum. Böyle birlik ve berberlik içinde, hizmet yolunda Allah gücümüzü artirsin, ecirli hizmetlere bu gayretlerimizi vesile kilsin. Sizler bizim paydaslarimiz ve çalisma arkadaslarimizsiniz. Bizim için belediyedeki meclis üyelerimiz, baskan yardimcilarimiz, müdürlerimiz neyse en az onlar kadar bizim için kiymetlisiniz. Seçilmis olmaniz yönüyle de daha bir kiymetlisiniz. Bu nedenle güzel hizmetleri yapmada hep beraberiz ve beraber olmaya devam edecegiz. Burada basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere hepimiz bir eser birakma gayreti içerisindeyiz. Allah hepimize güzel eser birakmayi, arkamizda güzel hatiralar birakarak ayrilmayi nasip etsin diyorum. Tekrar Muhtarlar Günü’nüzü tebrik ediyorum” dedi.

Aksehir Kaymakami Ismail Küreci de, muhtarlarin devlet kurumlari ve vatandaslar arasindaki bir köprü konumunda olduguna vurgu yaparak, “Bu köprü konumunuz sayesinde birçok konunun çözümü saglanmis oluyor. Tabi isin temeli diyalog, diyalog olduktan sonra gerek belediyemizle, gerek diger kamu kurumlarimizla problemlerin çözümü daha da kolaylasiyor. Bu nedenle en önemli husus diyalog diye düsünüyorum. Gerek bizlerle, gerek jandarmamizla, emniyetimizle, belediyemizle, kamu kuruluslarimizla diyalog içerisinde oldugumuz takdirde problemlerimiz daha kolayca çözülecektir” diye konustu.

Pandemi nedeniyle zor bir dönem yasandigina dikkat çeken Kaymakam Küreci, pandemiden kurtulmak için asi olmanin önemine dikkat çekerek, muhtarlarin asi olmayan vatandaslar konusunda duyarli olmasini isteyerek asi olma oraninin artirilmasi gerektigini belirtti.

Program sonunda muhtarlarla hatira fotografi çektirildi.

Aksehir Belediyesi Hidirlik Sosyal Tesislerindeki programa; Aksehir Kaymakami Ismail Küreci, Aksehir Belediye Baskani Dr. Salih Akkaya, Ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Serkan Gök, Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI ve Fen Isleri Aksehir Sube Müdürleri, Aksehir Belediyesi ve bazi kamu kurum müdürleri ile mahalle muhtarlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile