Akşehir'de Üreticilerin Kredi Borçlarına Erteleme İmkanı

Kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilerin, 28 Eylül'e kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Akşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, yaptığı açıklamada, aşırı yağış, kuraklık gibi bu afetlerde en az yüzde 30 oranında zarar gören üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamındaki tarımsal kredi borçlarının ertelemesinin yapılacağını belirtti.

Kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilerin, 28 Eylül 2012 tarihine kadar İlçe Müdürlüğüne, Çiftçi Kayıt Sistemi kimlik ve arazi bilgileriyle birlikte dilekçeyle müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Karaman, açılmasında şunları kaydetti:

''Banka veya Tarım Kredi Kooperatifi tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme dönemi müddetince kredi borcuna, vadesinden itibaren yüzde 5 faiz uygulanacak. Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabı'nda kayıtlı tarımsal kredi borçlarına da erteleme dönemi müddetince yüzde 5 faiz uygulanacak. Üreticilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için Son güne bırakmadan müracaatta bulunmaları gerekiyor.''

Muhabir: Bayram Uygun

Yayıncı: Murat Aslan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile