Akseki’de Kozalaktan Sepet Örme Kursu Düzenlendi

Akseki’de Kozalaktan Sepet Örme Kursu Düzenlendi

Antalya’nın Akseki İlçe Kaymakamlığı tarafından “Kozalaktan Sepet Örme” kursu düzenlendi.

Akseki’nin Bademli beldesinde yaşayan 77 yaşındaki Hasan Erdoğan’ın usta öğreticiliğini yaptığı 64 saatlik kursa 13 kursiyer katıldı.

Kursa katılan kursiyerler kozalaklara hayat vererek sepet, avize ve tabak yaptılar.

Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren kursu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kursu açtıklarını belirtti.

Çeviren, “Bölgede bu işin sadece Hasan Erdoğan tarafından yapılmaktadır. Bu kursa ev hanımları ve üniversite öğrencileri katıldı” dedi.

77 yaşındaki Hasan Erdoğan ise kozalaklardan sepet, avize ve tabak altlığı ördüğünü söyledi.

Akseki'nin Bademli beldesinde 55 yıl kaşıkçılık yaptığını anlatan Erdoğan, ormandan topladığı çam kozalakları ile çeşitli eşyalar yaptığını belirtti.

Erdoğan, “Bir sepeti örerken 50 ila 70 civarında çam kozalağı kullanıyorum. Günde ancak bir ya da iki sepet, tabak altlığı üretebiliyorum. Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren’in katkıları ile ev hanımlarına yönelik bu kursu açtık. Kursa katılan kursiyerler oldukça başarılı oldu. Evlerinde bu işi devam ettirmeleri durumunda ev ekonomilerine oldukça katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile