Akseki Güçlüköy'ün Su Problemi Çözüldü

Akseki Güçlüköy'ün Su Problemi Çözüldü

Antalya Büyüksehir Belediyesi içme suyu miktarinda düsüs yasanan Akseki Ilçesi Güçlüköy Mahallesi’nin su sorununu çözdü.

Akseki’nin Güçlüköy Mahallesi’nde kaynaktan alinarak sebekeye aktarilan içme suyunda son zamanlarda azalma olmasi üzerine Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü ekipleri inceleme baslatti. Inceleme sonucunda sorunun 20 yil önce yapilmis olan, suyun dagitimdan önce toplanip korundugu, teknik tabirle ‘kaptaj’ olarak adlandirilan yapidan kaynaklandigi anlasildi. Kaptajda zamana bagli olarak sorunlar olustugu, toplanan suyun bir kisminin dereye kaçtigi tespit edildi.

“Yapi saglamlastirildi”

ASAT ekipleri kaptajin üzerini açarak temizlik ve tadilat yapti. Beton yapidaki bütün çatlaklar onarilarak saglamlastirildi. Yapinin ileriye dönük olarak sorunsuz hizmet vermeye devam etmesi için genisletme ve yükseltme yapilarak, üzeri beton ile kapandi. Tamamlanan çalisma sonrasinda mahalleye gelen içme suyu miktarinda yüzde 50 artis saglandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile