AKSEM Kurslarina Yogun Ilgi

AKSEM Kurslarina Yogun Ilgi

SAMSUN – Samsun’un Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Egitim Merkezi’nin (AKSEM) kent genelinde verdigi kurslara yogun ilgi gösteren kadinlar, ek çalisma alanlari ve ürünlerini satisa sunmak için yer talep ediyor.

Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Egitim Merkezi, kent genelindeki subelerinde kadinlara yönelik feretiko, görsel sanatlar, dikis, hediyelik esya tasarim gibi birbirinden özel kurslar düzenliyor. Atakum Halk Egitim Merkezi is birliginde düzenlenen kurslar, katilimcilara potansiyellerini degerlendirerek üretime katilma firsati sunuyor. Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Seref Aydin ve beraberindeki ekip, AKSEM Atatepe Subesi’ni ziyaret ederek üretici kadinlarla bir araya geldi. Merkezin verdigi hizmetten son derece memnun olduklarini belirten kadinlar, desteginden dolayi Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel’e tesekkür ettiler.

Yogun talepten dolayi yeni egitim alanlari ve ürünleri için pazar isteyen kadinlar, kurslarin el becerilerini gelistirerek üretime katilma firsati sunduguna dikkat çektiler. Merkezin Atatepe Subesi kursiyerlerinden Nurcan Incedayi, “Kurslardan çok memnunuz. Su an sepet örücülügü ve dikis kursu var. Kursta, kisi sayisi çok fazla. Prefabrik ev, karavan, küçük kulübe gibi yeni çalisma alanlari istiyoruz. Kurslardan çok memnunuz. Sepet örücülügü yapiyorum ve kursa ilk defa basladim. ‘Ben yapamam’ diye geldim ama hocamizin destegiyle çok güzel seyler yapiyoruz. Tesekkür ediyoruz.” diye konusurken Necibe Hanim, “Çok sag olsunlar, Allah razi olsun. Gerçekten hünerlerimizi bilmiyorduk, hocamizin sayesinde hepsi ortaya çikti. Bu çalismanin ilerletilmesini ve genisletilmesini istiyoruz. Çalismayan kadinlariz, belki bize is imkani olur” diye konustu.

Nacide Yavuz, “Dikis kursuna 2-3 senedir geliyorum. Güzel seyler ögreniyoruz. Güzel kiyafetler çikardik. Hep onlari giyiyoruz.” derken Hülya Sasmaz, “Burada birkaç yildir halk egitim kurslarina katiliyorum. Az da olsa bilgim vardi ama gerek kalip gerekse hazir giyimde daha güzel bilgilerimiz oldu. Su an, çok güzel ürünler çikartiyoruz. Ev hanimlarina bir terapi gibi geliyor. Bu çalismalarin yayilmasindan ve daha gelistirilmesinden yanayiz” seklinde konustu.



“Kurslarimiza bekliyoruz”

Çalismalar hakkinda bilgi veren sepet örücülügü kursu ögretmeni Sahibe Saribulut, “Insanlarin, kadinlarin kendilerini kesfetmeleri için kurslarimiz devam ediyor. Ögrencilerimiz, birbirinden yetenekli ve degerli. Ev ekonomisine katkida bulunmak ve kendi becerilerini ortaya çikarmak isteyenleri kurslarimiza bekliyoruz. Kadinlarimizin sosyallesmesi açisindan da son derece güzel bir ortam var” ifadelerini kullanirken dikis ögretmeni Hatice Koç ise sunlari söyledi:

“Günlük çalismalarimizda sifir dikimden basliyoruz. Kisiye özel kaliplarimiza ve tasarimlarimiza günlük kiyafetler, abiyeler, spor, sweatshirt, ceket, dis kiyafet gibi her türlü kiyafet dahil olmak üzere üretim yapiyoruz. Önce ögretiyoruz. Sonra üretim yapiyoruz. Egitimlerimiz, oldukça yogun geçiyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile